Русия съобщи за нападение с дронове в центъра на столицата

...
Русия съобщи за нападение с дронове в центъра на столицата
Коментари Харесай

Русия съобщи за нападение с дронове в центъра на Москва и обвини Украйна

Русия заяви за нахлуване с дронове в центъра на столицата Москва сутринта в понеделник. Министерството на защитата упрекна армията на Украйна за хипотетичната офанзива. Киев досега не е коментирал случилото се.

Два дрона са блъснали здания в Москва, сподели кметът на съветската столица Сергей Собянин в понеделник. По думите му са наранени нежилищни здания, а офанзивата се е състояла към 4 часа сутринта локално време. Собянин добави, че “няма съществени вреди или жертви ”.

Руски държавни медии оповестиха, че парчета от дрон са открити на към два километра от постройката на съветското министерство на защитата.

Според съветската държавна организация ТАСС единият от дроновете е паднал на Комсомолския проспект, а другият е засегнал бизнес център на проспекта “Лихачов ”. И двата региона са затворени за придвижване съгласно държавните медии.

Самото министерство на защитата заяви, че дроновете са били свалени и упрекна украинската войска за удара.

Предполагаемата офанзива в Москва идва ден откакто съветски катедрала в украинския град Одеса. При нападението беше погубен един човек, а 22 бяха ранени. Украинският президент Володимир Зеленски сподели, че за тази “терористична офанзива ” против Одеса ще има “възмездие ”.

Украинската войска досега не е коментирала обвиняванията на Русия за офанзивата с дронове в Москва сутринта на 24 юли. Киев до момента не е поемал отговорност за никакви офанзиви на територията на Русия.

Руската войска нападна Украйна на 24 февруари 2022 година и от този момент войната се води напълно на територията на Украйна. Хиляди украински цивилни са убити, а над 6 милиона са принудени да изоставен домовете си.

Русия и преди е с дронове против Москва, само че до Киев отхвърля да има нещо общо.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР