Русия съобщи, че е отблъснала голяма украинска офанзива в Донбас.

...
Русия съобщи, че е отблъснала голяма украинска офанзива в Донбас.
Коментари Харесай

Русия за пръв път призна за пленени войници на нейна територия

Русия заяви, че е отблъснала огромна украинска атака в Донбас. От страна на Киев обаче няма директно удостоверение на информацията, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.
От месеци Киев споделя, че приготвя огромна контраатака, с цел да си върне превзетите от съветските сили територии.

" Сутринта, на 4 юни врагът предприе огромна атака в пет бранша на фронта в посока в южната част на Донецка област ", разгласи съветското министерство на защитата, само че без да прецизира мястото на борбата. " Врагът не реализира задачата си, той не съумя ", се добавя в изказването на министерството на защитата. Към него имаше и видео, показващо снимани от въздуха блиндирани военни транспортни средства, показани като украински, които били в развой на разрушение от съветските сили.

Според известието началникът на генералния щаб на съветските въоръжени сили, военачалник Валерий Герасимов, се е намирал през това време в един от предните командни постове по това направление.
Пак, съгласно съветското министерство на защитата, украинската войска е направила тази атака благодарение на 6 механизирани батальона и 2 танкови батальона.

Говорителят на съветското министерство на защитата Игор Конашенков съобщи, че 250 украински военни са били убити, а 16 украински танка, 3 украински пехотни бойни машини и 21 украински бронирани бойни машини са били унищожени, добавя Асошиейтед прес.

От своя страна страна Владимир Рогов, управителен кадър на съветските окупационните управляващи в Запорожка област, съобщи, че украинските сили са атакували в тази област  руски позиции тази заран, показва Франс прес. " Тази заран украинските сили започнаха офанзива, и то в по-голям мащаб, в сравнение с през вчерашния ден. Ситуацията е обезпокоителна ", съобщи той, представен от съветската организация ТАСС. 

Украинските управляващи не загатват към този момент нищо за тези събития.

Киев споделя от месеци, че приготвя огромна контраатака против съветските сили. В оповестено през вчерашния ден видео украинската войска както наподобява приканва украинските военни да запазят безмълвие и споделя, че няма да има известие за началото на тази атака.

Освен украинската офанзива в Донбас, за която приказва Москва, сражения имаше в неделя и в съветската Белгородска област, която граничи с Украйна, сред съветската войска и проукраински съветски бойци, съгласно районния регионален губернатор.

" Саботажна група дойде, има сражения в Нова Тавожанка ", съобщи Вячеслав Гладков. Село Нова Тавожанка е на границата с Украйна. " Надявам се, че те ще бъдат унищожени ", добавя Гладков по отношение на саботьорите. Той прибавя, че тези хора, дефинирани като съветски бойци, ангажирани на страната на Киев, са взели пленници и оферират тяхната замяна, показва Франс прес.

Пленените били съветски военни . За първи път съветски представител признава, че съветски военни са били пленени на самата територия на Русия , след 15 месеца водене на сражения на украинска територия, отбелязва още организацията.

Едната от тези проукраински групи - Легион " Свобода за Русия ", увери, че трансферира пленниците, които е взела, на украинските управляващи, които провеждат постоянно замяна на военнопленници с съветските сили.

Руската войска след това съобщи, че е отблъснала саботажната група, формирана, както тя сподели, от украински терористи, опитващи се да преминат през границата.

Сраженията към Нова Тавожанка последват проникването на проукраински сили в Белгородска област предишния месец, което принуди Москва да употребява артилерията си и въздушните си сили на личната си територия, отбелязва Франс прес.

Отговорност за нарушаването на границата тогава поеха съветски националистически и антикремълски настроени групи.

Селата, близки до границата, са интензивно бомбардирани от Украйна от една седмица, принуждавайки хиляди хора да избягат към Белгород, огромния районен център.

В нощта на неделя против понеделник в Белгородска област още веднъж беше взета под прицел на украински удари и на офанзива с дрон, при което беше ранен един човек и беше развален обект от енергийната инфраструктура, разгласи губернаторът Гладков. 

Дрон също така бе свален в Курска област, която е също гранична с Украйна, сподели локалният регионален губернатор Роман Старовой.

Два дрона пък са паднали на автомагистрала в съветската Калужска област, разгласи губернаторът на региона. Областта граничи с Московска област, напомня организацията. Владислав Шапша, губернаторът на Калужска област, сподели, че регионът, в който са паднали дроновете, е отцепен. Не е имало гърмеж на екплозиви, добави той в Телеграм. Според информацията на Шапша дроновете са паднали на към 280-300 километра от Москва.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР