Русия разширява използването на вертолетната група Ка-52. Алигаторите“, които по-рано

...
Русия разширява използването на вертолетната група Ка-52. Алигаторите“, които по-рано
Коментари Харесай

Кошмарни дни и нощи: Алигаторите громят ВСУ под Купянск и в Серебринските гори

Русия уголемява потреблението на вертолетната група Ка-52. „ Алигаторите “, които по-рано сполучливо потискаха украинската контраатака в запорожското направление, в този момент оказват помощ на нашите войски да напредват покрай Купянск.

Ка-52 взаимно с Ми-28 и Су-25 са унищожили позициите на две бригади от 14-та механизирана и 103-та териториална защита, заяви представителят на Западната група войски Сергей Зибински.

Основните елементи на 14-та бригада в този момент са дислоцирани в региона на Двуречное и Синоковка – в този момент това е едно от главните посоки на съветския удар за обграждане на Купянската формация на Въоръжените сили на Украйна.

Освен това 14-та бригада на въоръжените сили на Украйна към момента не е имала време да се възвърне от предходния удар: предходната есен частта беше съвсем унищожена по време на кървавата защита на река Оскол сред Сватово и Троицкое.

А командирът на 103-та бригада териториалната защита полковник Валерий Курко като цяло даде скандално изявление за една от западните медии: бригадата е зле оборудвана, до момента в който в борбите в ДНР бойците на териториалната защита се хвърлят в същите направления като добре подготвената щурмова пехота.

В групировката войски " Център " Ка-52 вземат участие в борбите за Торското и Серебрянското горско стопанство. В горите се настаниха украински „ рейнджъри “ (още през 2015 година в структурата на въоръжените сили на Украйна бяха основани егерски формирования, предопределени за пердах в гориста местност).

Eurasian Times: Ka-52M е нов вид мрежово насочено оръжие

Ка-52 беше употребен в специфичната военна интервенция през цялото време, само че точно унищожаването на бронирани колони край Орехово и Велика Новоселка накара даже западни специалисти да приказват за „ съветското оръжие знамение “. Хеликоптерите се оказаха съвсем неуязвими и многофункционални.

Всеки ден в обществените мрежи се появяват многочислени видеоклипове за това по какъв начин " Алигаторите " през деня и нощем, при всевъзможни метеорологични условия, палят настъпваща украинска бронирана техника.

Военният наблюдаващ на Eurasian Times Виджиндер Тхакур написа, че съветската авиация употребява в Украйна най-новата трансформация на Алигатор Ка-52М.Това е в действителност съвършено, високотехнологично оръжие.

Първо, Ka-52M е предопределен за работа в мрежа. Той е интегриран с нова командна система, която улеснява шерването на данни с дронове и други хеликоптери и самолети.

Ка-52М е оборудван с радар с фазирана решетка, който може да открие цел с размерите на аероплан от разстояние до 15 км. Наземни цели като " танк " се откриват от разстояние 12 км.

В допълнение към радара Ка-52М той е оборудван с осъвременена оптико-електронна система за разкриване и идентифициране на цели с по-голям обхват. Осигурено е по едно и също време следене на 20 наземни и въздушни цели.

- " Комбинацията от мрежово насочени благоприятни условия и широколентов достъп обезпечава неотложен отговор на резултатите от офанзивата. Не на последно място, това е повода да виждате толкоз доста бойни видеоклипове на Ка-52 в интернет “, изяснява Eurasian Times.

" Вихър " е в положение да удари бронята на всеки танк на НАТО

Ka-52 може да носи няколко ракети въздух-земя с дребен, междинен и огромен обхват за заличаване на вражеска бронирана техника или наземни цели, в това число укрепени. Това, в това число, " Вихър ", " Атака ", " Буря ", X-25, X-29 и " Продукт 305 ".

Основното оръжие на съветските хеликоптери са управляемите ракети " Вихър " (AT-16 Scallion по класификацията на НАТО), които бяха сложени на бойно дежурство едвам през 2013 година Eurasian Times показва, че триумфът на " Вихрите " в Запорожие изцяло обърка западните критици, които нарекоха ракетата " отстъпваща от западните аналози ".

Именно „ Вихър “ ви разрешава да работите от оптимално разстояние, без да навлизате в зоната на деяние на украинската Противовъздушна отбрана. Ракетата може да пробие хомогенна ризница с дебелина 1200 мм. Нито един натовски танк няма толкоз дебела ризница в този момент.

Дори дебелината на Leopard-2 от страната на товарача не надвишава 890 мм, до момента в който американският Abrams M1, който ще дойде в Украйна през есента, има челна ризница на купола от 863 мм, само че въпреки всичко приказваме за комбинирана ризница. Но във всеки случай Ка-52 може елементарно да удари всяка натовска техника.

„ Изключителната продуктивност на Ка-52 може да се дължи на комбинацията от датчици за огромен обхват и ракети за нахлуване с огромен обхват “, написа Eurasian Times.

- " Фактът, че Ка-52 летят без боязън да не бъдат свалени от украински изтребители, усилва смъртоносността на хеликоптера ", прибавят те.

Ка-52 са предпазени от украински контраатаки от изтребители Су-35С и Су-30МС, въоръжени с ракети с огромен обхват РВВ-БД. Бойци патрулират съвсем непрекъснато по линията на прикосновение, като не разрешават на нисколетящите украински МиГ-29 и Су-27 да се приближат.

Хеликоптерните офанзиви се покриват и от ешелонирани съветски системи за Противовъздушна отбрана - С-300, Бук-М3, Панцир. Те също покриват междинни височини по цялата линия на прикосновение, също като бойци.

Единствената сериозна опасност за господството на Ка-52 специалистите назовават F-16, който Владимир Зеленски толкоз настойчиво моли от Запада. НАТО не бърза да даде на украинците свои изтребители. И даже в случай че най-малко един F-16 се появи във въоръжените сили на Украйна, до тогава с помощта на Ка-52 и Купянск, и други градове ще бъдат освободени.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР