Русия работи по мерки за минимизиране на ефекта от санкциите,

...
Русия работи по мерки за минимизиране на ефекта от санкциите,
Коментари Харесай

Русия възнамерява да разшири търговските и икономически връзки с Азия след санкциите на Запада

Русия работи по ограничения за минимизиране на резултата от глобите, наложени й от Запада, като възнамерява ускори комерсиалните и икономическите връзки с азиатските страни. Това заяви съветското министерство на стопанската система, представено от Ройтерс.

" Разбираме, че натискът от глобите, пред които сме изправени от 2014 година, в този момент ще се ускори ", съобщи министерството. " Реториката на някои наши задгранични сътрудници беше такава, че от дълго време сме готови за евентуални нови наказания ", добави съветската институция, заяви Българска телеграфна агенция.

Енергийният колос " Газпром " в това време заяви, че е разискал с китайската държавна петролна и газова компания Си Ен Пи Си (CNPC) по-нататъшни стъпки за осъществяване на план за доставка на съветски газ за Китай по " далекоизточния маршрут ", съобщи ТАСС.

Доставките на газ за Китай по " източния " маршрут се правят по отношение на отговорностите на съветската страна, отбелязва " Газпром ". Страните са договорили и за датите за планова поддръжка на газопровода " Силата на Сибир " напролет на 2022 година.

В началото на февруари " Газпром " и Си Ен Пи Си подписаха дълготраен контракт за доставка на 10 милиарда кубически метра природен газ по " далекоизточния маршрут ". След като планът доближи цялостния си потенциал, размерът на доставките на съветски газ за Китай ще възлезе на 48 милиарда кубически метра годишно, в това число количествата, пренасяни по газопровода " Силата на Сибир ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР