Русия прекратява взаимодействието със Съединените щати по меморандума за избягване

...
Русия прекратява взаимодействието със Съединените щати по меморандума за избягване
Коментари Харесай

Русия предупреди САЩ да не закачат сирийските сили

Русия приключва взаимоотношението със Съединените щати по меморандума за отбягване на произшествия в Сирия след свалянето на сирийския бомбардировач Су-22 от ръководената от Съединени американски щати коалиция на 18 юни, съобщи ТАСС.

Руското министерство на защитата прикани американското военно командване да организира деликатно следствие на случая и да показа неговите резултати, както и ограниченията, които ще предприеме.

Американският Сенат утвърди нови наказания против Русия (ВИДЕО)

Руското министерство на защитата осъди свалянето на бомбардировача като " нарушение на интернационалното право и военна експанзия против (Сирия) ", както и като " цинично нарушение на суверенитета на (тази страна) ".

Свалянето на сирийския държавен аероплан от Съединени американски щати е стъпка към рискова ескалация и Москва предизвестява Вашингтон да не употребява мощ против сирийските държавни войски. Това съобщи съветският заместник-външен министър Сергей Рябков, представен от ТАСС и Ройтерс.

Тилърсън: Всичките наши сътрудници ни молят да оправим връзките си с Русия

Руският посланик сподели, че американският удар е " продължение на американската линия на занемаряване на нормите на интернационалното право " и че " това освен е акт на експанзия, само че и подкрепяне на терористите, против които Съединени американски щати настояват, че се борят ".

Самолетите и дроновете на ръководената от Съединени американски щати коалиция, които летят западно от река Ефрат, където съветската авиация извършва бойни задания, ще бъдат съпровождани от средства на съветската противовъздушна защита в Сирия, предизвести военното ведомство на Руската федерация. По тематиката Над 100 цивилни, измежду които 42 деца, починаха при удари на обединението в Сирия Съединени американски щати започнаха да въоръжават сирийските кюрди Путин: Новите наказания на Съединени американски щати няма да притиснат Русия до стената
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР