Русия предлага да се изтегли от всички окупирани от нея

...
Русия предлага да се изтегли от всички окупирани от нея
Коментари Харесай

Изтекъл документ: Русия е готова на пълно изтегляне от Украйна без Крим

Русия предлага да се изтегли от всички окупирани от нея украински територии като се изключи Крим и се отхвърля от претенцията си Украйна да не влиза в НАТО в документ, популяризиран в обществените мрежи, чиято меродавност не може да се ревизира. 

Предложението, което е на бланка на администрацията на Кремъл и носи подписа на нейния заместник-началник Сергей Кириенко, е адресирано до " членовете на контактната група по нормализация на обстановката в Украйна ".Тя включва представители на Русия, Украйна и Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) и беше основана през лятото на 2014 година за да урегулира спора в Донбас. На 2 септември 2022 година украинският президент Володимир Зеленски издаде декрет, с който приключи присъединяване на страната си в групата.

Предложението слага изискването Русия да не заплаща репарации за разрушенията и жертвите, породени от нейното навлизане в Украйна. Москва отбелязва, че при положение на претенции за репарации тя може да сложи сходни претенции поради западните наказания, които разглеждала като акт на експанзия.

Руската страна предлага да бъде възобновен украинският суверенитет и надзор по границите от 1991 година при изискване, че в Донецка и Луганска област бъдат извършени избори по украинското законодателство, а в Крим - нов референдум за това към коя страна да принадлежи полуостровът.

Москва желае също да бъде обезпечено " гладко и последователно " евакуиране на войските ѝ от украинските Харковска, Луганска, Донецка, Запорожка, Херсонска и Николаевска област и евакуация на лицата, сътрудничили на съветските окупационни управляващи, които пожелаят да изоставен Украйна.

Предложението планува Крим да бъде изцяло демилитаризиран, т.е. от него да бъдат изтеглени ви континентална Русия всички въоръжени формирования и да бъдат ситуирани интернационалните наблюдаващи и интернационална полицейска задача. Референдумът и изборите в Донбас също да се проведат под надзора на интернационалните наблюдаващи, написа в текста. 

" Руската страна няма да одобри точка за безусловното предаване на Крим на Украйна, отчитайки неговата официална и юридическа (по съветските закони) принадлежност към Руската федерация ", написа във факсимилето. " Искаме да отбележим, че предлаганият от вас вид влече след себе си най-огромни имиджови загуби в очите на съветските жители и може да провокира необратими процеси вътре в РФ " (Руската федерация - б.р.).

" Молим ви също по този начин да приложите вашето въздействие върху киевските управляващи за незабавното преустановяване на дейните бойни дейности до оковчателното координиране на окончателния вид ", се споделя още в текста.

Според осведомени появяването на текста е знак, че или текат секрети интернационалните договаряния за помирение в Украйна и /или, че предлагането изтича, с цел да тества реакциите в Киев и измежду интернационалната общественост. Вчера президентите на Русия и Франция Владимир Путин и Еманюел Макрон разговаряха по телефона и съгласно официалните съобщения на Кремъл и на Елисейския замък военните дейности и сигурността на Запорожката АЕЦ са били измежду основните разисквани тематики.

За момента Зеленски и членовете на държавното управление му изключват каквито и да са договаряния с Русия до " цялостната деокупация " на Украйна, в това число и на Крим. Украински медии писаха предходната седмица, че Киев е отхвърлил обръщение от президента на Съединени американски щати Джо Байдън да седне на масата на договарянията. Според известията то е било персонално предадено предходната седмица при посещаване на американския държавен секретар Антъни Блинкън.

Руският външен министър Сергей Лавров сподели през вчерашния ден, че страната му не се е отказала от договарянията и разкритикува Киев, че с неотсъпчивата си позиция прави положението  по-трудно. Днес Дмитрий Медведев, зам.-председател на съветския Съвет за сигурност, написа в Телеграм, че в случай че Киев не одобри сегашните съветски оферти, ще му се наложи в бъдеще да бъде подложен пред искане за цялостна капитулация при изискванията на Москва.

Горецитираният документ изтича в миг, когато с мълниеносна и изненадваща интервенция украинските въоръжени сили освободиха 3 000 кв. километра свои територии, окупирани от Русия и осуетиха проектите ѝ да завладее напълно в Донбас.

Вчера съветският предприемач в заточение Михаил Ходорковски разгласява във фейсбук клише, за което твърди, ме е секретно писмо на съветското финансово министерство. Според текста до 24 август 2022 година съветските въоръжени сили в Украйна са дали 48 759 погубен и на фамилиите им са изплатени 361,4 милиарда рубли (приблизително 11,5 милиарда лева).

Проект за капитулация на Русия (това е предлагането на Русия).
Искат да избегнат репарации и Крим да остане техен, без никакви войски, ситуирани на територията на Крим.
Всичко друго да е както е било 1991 година
Нямат искане Украйна да не е член на НАТО.
— Vevivi (@Vevivive)
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР