Русия показа шест мощни оръжия от бъдещето и разсекрети най-новите

...
Русия показа шест мощни оръжия от бъдещето и разсекрети най-новите
Коментари Харесай

Това са шестте супер оръжия от бъдещето, които разкри Путин

Русия сподели шест мощни оръжия от бъдещето и разсекрети най-новите си разработки в региона на защитата. Презентацията бе направена персонално от съветския президент Владимир Путин по време на негово послание в съветския парламент.

Ето кои са най-новите достижения във военно промишления комплекс на Русия, показани през днешния ден в изявления на международните организации:


Крилата ракета с нуклеарен мотор

Малогабаритна свръхмощна нуклеарна енергоустановка, която може да бъде вкарана в крилата ракета и има, на практика, неограничена отдалеченост на полета, а също неуязвимост за системите на ПРО.

И защото ракетата няма ограничавания за далецината, тя може да маневрира колкото е належащо. По думите на Путин системите на ПРО за засичане на междуконтитентални балистични ракети на Русия ще станат безполезни и безсмислени.

Ракетите могат да преодолеят пространството както през Северния, по този начин и през Южния полюс. Неуязвими, незабелязани и недостъпни - по този начин ги характеризира Путин.

Руски ракетен комплес " Сармат "

Комплексът ще размени руските комплекси Р-36М2 " Воевода ". " Сармат " ще бъде екипиран с необятен набор нуклеарни муниции с огромна мощ, в това число и свръхзвукови и с най-съвременните за превъзмогване на Противовъздушна отбрана.

Междуконтинентален подводен уред

Безпилотен подводен уред, който надвишава скоростта на най-съвременните торпеда и всички типове, даже и най-бързите кораби.

" Новите подводни апарати ще може да бъдат снабдени с нормално и с нуклеарно оръжие. Това ще разреши да бъде поразяван огромен набор от цели ", твърди Путин.

Свръхзвуков авиационно - ракетен комплекс " Кинжал "

От 1 декември 2017 година на аеродромите на Южния боен окръг е включен пробно комплекс " Кинжал ".

Уникалните механически характерности разрешават на самолетоносителя да достави ракетата до точката на изхвърляне за няколко минути. Тази система няма аналог в света, твърдят разработчиците й.

Комплекс " Авангард "

В хода на посланието на Путин към Федералното заседание бяха демонстрирани и фрагменти от тестването на още един тип стратегическо оъжие на Русия.

Руските инженери са основали комплекс " Авангард ". Той е кадърен да се движи в плътните пластове на атмосферата със свръхзвукова скорост с над 20 маха.

При придвижването към задачата се реализира надълбоко аневриране. Като астероид, ракетата реализира полети в плътните пластове на атмосферата.

Предприятията на военната индустрия на Русия към този момент са пристъпили към серийното произвеждане на тази система.

Лазерно оръжие

Русия към този момент е постигнала резултати в основаването на лазерно оръжие и то освен на доктрина или планове и даже не е при започване на производството им.

" От предходната година във войската към този момент постъпват бойни лазерни комплекси. Не желая да разгадавам елементи, просто не му е пристигнало времето, само че експертите ще схванат, че съществуването на такива бойни комплекси уголемяват опциите на Русия в областта на сигурност ", декларира Путин.


Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР