Русия поиска Съветът за сигурност на ООН да се събере

...
Русия поиска Съветът за сигурност на ООН да се събере
Коментари Харесай

След атаката: Русия поиска нещо спешно от Съвета за сигурност

Русия изиска Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да се събере на съвещание в понеделник поради офанзивата против Черноморския флот (ЧФ), оповестиха организациите, представени от Българска телеграфна агенция.

По думите на съветския заместител непрекъснат представител в Обединените народи Дмитрий Полянски Москва е уведомила публично генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, че прекратява присъединяване си в съглашението за износа на украинско зърно през Черно море.
-->
" С оглед на осъществената през днешния ден от Украйна офанзива против корабите на ЧФ, задействани за обезпечаването на сигурността на плавателните съдове, доставящи украинско зърно в границите на по този начин наречената черноморска самодейност, непрекъснатото посланичество уведоми генералния секретар на Организация на обединените нации, че Русия прекратява присъединяване си в нея ", означи дипломатът в персоналния си канал в обществената мрежа Телеграм. " Освен това поискахме в понеделник да се състои съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации по въпроса. "
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР