Русия подкрепя действията на КНДР, насочени към нормализирането на отношенията

...
Русия подкрепя действията на КНДР, насочени към нормализирането на отношенията
Коментари Харесай

Русия подкрепя диалога САЩ-Северна Корея

Русия поддържа дейностите на КНДР, ориентирани към нормализирането на връзките със Сеул и реализирането на пряк разговор със Съединени американски щати. Това съобщи съветският министър на външните работи Сергей Лавров във връзка на формалното посещаване на неговия севернокорейски сътрудник Ри Йонг Хо.
„ Подкрепяме стъпките на севернокорейското държавно управление, ориентирани към доближаване сред двете Кореи, нормализирането на двустранните връзки и реализирането на директен разговор със Съединени американски щати, което е част от препоръчаната от Русия и подкрепена от Китай пътна карта “, се споделя в известието.
Преговорите сред двамата външни министри ще се състоят на 10 април, вторник.
По време на срещата Сергей Лавров и Ри Йонг Хо ще обсъдят ограничения за по-ефективно съдействие и реализацията на общите планове, в това число тристранни с присъединяване на южнокорейски сътрудници.
В същото време Москва отхвърли като недопустимо настояването за незабавна депортация на севернокорейците, които работят в РФ. Те ще изоставен страната след приключването на техните трудови контракти, акцентират от съветското външно министерство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР