Русия подготвя държавен преврат в Молдова с помощта на военни

...
Русия подготвя държавен преврат в Молдова с помощта на военни
Коментари Харесай

Чрез насилствени действия. Русия готви преврат с диверсанти в Молдова, обяви Мая Санду 


Русия приготвя държавен прелом в Молдова благодарение на военни диверсанти, представящи се за цивилни. Това разгласи молдовската президентка Мая Санду на брифинг в Кишинев в понеделник.

Миналата седмица украинският ѝ сътрудник Володимир Зеленски сподели, че Киев е прихванал ", направен от съветското разузнаване ", а молдовските служби потвърдиха тази информация.

" Чрез насилствени дейности, маскирани под митингите на така наречен съпротива, трябваше да се наложи промяната на властта в Кишинев. Документите, получени от нашите украински сътрудници, демонстрират положително документиране на местата и логистичните аспекти за организирането на тези подривни дейности ", съобщи Санду, представена от БНР.

По думите ѝ този е проект е предвиждал съветските диверсанти да атакуван молдовски държавни здания и даже да вземат заложници.

“Също по този начин проектът включва потреблението на хора отвън страната за насилствени дейности. Материалите съдържат указания за разпоредбите за влизане в Република Молдова на жители на Руската федерация, Беларус, Сърбия и Черна гора ”, добави Санду.

Според информацията на молдовското разузнаване участниците в преврата е трябвало да получат поддръжка от опозиционната групировка “Шор ”, ветерани и някогашни чиновници на службите, известни с връзките си с олигарха Владимир Плахотнюк.

Президентката на Молдова сподели още, че “целта на тези дейности е да се срине конституционният ред, да се смени законната власт в Кишинев с противозаконна, което би сложило страната ни разполагаем на Русия, с цел да се спре процесът на европейска интеграция ”.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР