Русия планира огромно увеличение на разходите за отбрана през следващата

...
Русия планира огромно увеличение на разходите за отбрана през следващата
Коментари Харесай

Русия планира сериозно увеличение на разходите за отбрана през 2024 г.

Русия възнамерява голямо нарастване на разноските за защита през идната година, които да доближат до 6% от брутния вътрешен артикул по отношение на 3,9% през 2023 година и 2,7% през 2021 година, заяви Блумбърг.

Според " Файненшъл таймс " Русия ще усили разноските си през 2024 година с повече от една четвърт от настоящата си бюджетна итерация на фона на упованията, че Кремъл фрапантно ще усили военните разноски, с цел да подхрани военната инвазия на Москва в Украйна.

Бюджетните разноски на страната ще се усилят до 36,6 милиарда рубли (около 383 милиарда долара), съгласно проектозакона за федералния бюджет, утвърден от държавното управление в петък.

Той планува бюджетни доходи от 35 милиарда рубли (366 милиарда долара), което е нарастване от съвсем 15% по отношение на настоящия бюджет за 2024 година, утвърден предходната година.

Според плана дефицитът се чака да бъде от 1,6 милиарда рубли и държавното управление призна, че не чака бюджетен остатък през идващите години.

Москва удвои задачата си за разноски за защита през 2023 година до повече от 100 милиарда $, защото разноските за войната в Украйна нарастват спираловидно и слагат възходящо напрежение върху финансите на Москва, заяви през август Ройтерс.

Нарастващите военни разноски поддържат скромното икономическо възобновяване на Русия тази година чрез по-голямо промишлено произвеждане, само че към този момент тласнаха бюджетните финанси до недостиг от към 24 милиарда $ - сума, която се усложнява от спада на приходите от експорт.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР