Русия планира да построи военноморска база на брега на Черно

...
Русия планира да построи военноморска база на брега на Черно
Коментари Харесай

Русия планира да построи военноморска база на брега на Черно море

Русия възнамерява да построи военноморска база на брега на Черно море в сепаратисткия район на Грузия Абхазия , съобщи пред съветския в. " Известия " след среща с съветския президент Владимир Путин водачът на района, съобщи Ройтерс.

Самообявилият се за президент на подкрепяния от Русия сепаратистки район Аслан Бжания сподели, че е било подписано съглашение за определяне на непрекъсната военноморска база в района на Очамчира. " Подписахме съглашение и в близко бъдеще ще има непрекъсната военноморска база на съветския военноморски флот в Очамчирска област ", съобщи Бжания пред " Известия ". " Целта на всичко това е да бъде нараснало равнището на отбранителните качества както на Русия, по този начин и на Абхазия и този вид взаимоотношение ще продължи ", сподели още той. " Има и неща, за които не мога да приказвам ", добави Бжания.

Русия призна Абхазия и различен сепаратистки район, Южна Осетия, за самостоятелни страни през 2008 година, откакто съветски войски отблъснаха опит на Грузия да си възвърне контрола над Южна Осетия в траяла пет дни война, която завърши на 12 август 2008 година.

Вестник " Уолстрийт джърнъл " заяви, че в резултат на украински офанзиви Русия е изтеглила по-голямата част от Черноморския си флот от неговата съществена база в анексирания Крим. Агенция Ройтерс отбелязва, че за момента не е получила отговор от Русия на свое питане за коментар на тази информация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР