Русия планира да построи и модернизира хиляди танкове, докато врагът

...
Русия планира да построи и модернизира хиляди танкове, докато врагът
Коментари Харесай

Медведев: Русия планира да построи и модернизира хиляди танкове, докато врагът моли за оръжие в чужбина

Русия възнамерява да построи и модернизира хиляди танкове, до момента в който врагът моли за оръжие в чужбина. Това сподели заместник-председателят на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев.

„ Вчера, както знаете, нашият зложелател изпроси самолети, ракети, танкове, до момента в който е в чужбина. Какво би трябвало да създадем в отговор: ясно е, че в този случай е естествено да увеличим производството на разнообразни типове оръжие и военна техника, в това число съвременни танкове ", сподели Медведев на среща по време на посещаване в завода за транспортно машиностроене в Омск. Кадрите бяха оповестени в Telegram канала на заместник-председателя на Съвета за сигурност на Руската федерация.

„ Говорим за произвеждане и рационализация на хиляди танкове ", добави Медведев.

В завода Медведев прегледа, наред с други неща, осъвременените танкове Т-80БВМ. Това е осъвременена версия на Т-80БВ. На машината е усъвършенствано 125-милиметровото оръдие, усъвършенстван е газотурбинният мотор - мощността му е повишена до 1250 к.с. с. Освен това на резервоара има многоканален мерник на стрелеца, устройство за наблюдаване на лидера и стабилизатор на въоръжението. Бронята е подсилена с антикумулативни решетъчни екрани, както и комплекс от модулна динамична отбрана. Доставките на Т-80БВМ за съветските войски започнаха през 2019 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР