Русия планира да блокира някои виртуални частни мрежи (Ви Пи

...
Русия планира да блокира някои виртуални частни мрежи (Ви Пи
Коментари Харесай

Русия планира да блокира достъпа до още виртуални частни мрежи

Русия възнамерява да блокира някои виртуални частни мрежи (Ви Пи Ен), които счита, че съставляват опасност. Това написа Ройтерс като се базира на информация от съветското министерство на цифровото развиване, известията и всеобщите връзки.

Интересът към Ви Пи Ен услугите се ускори, откакто Москва забрани достъпа до западни обществени мрежи по отношение на военните дейности в Украйна.

През 2017 година съветските управляващи задължиха някои компании, предоставящи Ви Пи Ен, да им оказват подпомагане за блокирането на несъмнено наличие, напомня Българска телеграфна агенция.

Много руснаци не престават да употребяват виртуални частни мрежи, с цел да си обезпечават достъп до неразрешени от страната уеб страници и обществени мрежи. Това породи спор измежду съветските депутати доколко да се разшири възбраната на Ви Пи Ен услугите.

Информационна организация РИА новости през днешния ден разгласява питане на Антон Ткачев, който показва опасенията си от проектите за прекъсване на достъпа до всички сходни мрежи. Той означи, че от една страна тази възбрана е в сходство с националното законодателство, само че от друга, " в действителност поддържа санкционния напън върху руснаците ", защото въпросните мрежи от време на време са нужни за непрекъснатата работа на домашен електроуреди, в това число и за техника, създадена в Китай.

" Въз основа на решението на експертната комисия... може да се прави пречистване на съответни Ви Пи Ен услуги и Ви Пи Ен протоколи в мобилната информационна мрежа за задграничен трафик, които са разпознати като опасност ", се споделя в отговора на министерството на цифровото развиване.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР