Русия първа в света стартира масова имунизационна кампания срещу коронавирус.

...
Русия първа в света стартира масова имунизационна кампания срещу коронавирус.
Коментари Харесай

Русия като България - ваксинацията срещу коронавирус става все по-хлабава

Русия първа в света започва всеобща имунизационна акция против ковид. Но в този момент изостава. Желаещите да се имунизират стават все по-малко, а и производството на ваксини върви по-бавно от предстоящото.
По съветската телевизия, а и в Московското метро все по-настойчиво се прави реклама на имунизациите против Ковид-19. Със своята ваксина " Спутник V " Русия първа започва широкомащабна имунизационна акция, сега обаче изостава спрямо редица други страни по света: едвам 11% от популацията са получили първа имунизация, два пъти имунизирани са единствено 10% от руснаците. Да не приказваме, че темпото на имунизиране в Русия в действителност се забавя, вместо да се форсира. Така едва ли ще бъде осъществена амбициозната цел, която Русия си сложи: до есента в страната да има  " стаден имунитет ".
 Кой който харесва би трябвало да чува от него какъв брой значимо е да бъдеш ваксиниран Кой който харесва би трябвало да чува от него какъв брой значимо е да бъдеш ваксиниран
Това съобщи националният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев, като уточни, че до момента в България страната не е направила целенасочена...
" Това е срам! "
" Нека да напомня, че през април достигнахме най-високото ниво от 190 000 първи имунизации дневно, до момента в който през днешния ден цифрата доста спадна и ежедневно се имунизират едвам към 130 000 души ", предупреждава имунологът професор Крючков. Той е уверен, че тази наклонност се дължи на два фактора: измежду руснаците всеобщо се шири съмнение към имунизациите, а също така в страната породи чувството, че пандемията към този момент е победена и хората са в сигурност.
На този декор кметът на Москва Сергей Собянин неотдавна напряко си изтърва нервите и с необикновена откровеност прикани столичани да се имунизират: " Това е срам! От половин година имаме задоволително ваксини. Първи в света стартирахме безвъзмездна имунизационна акция. Москва първа оповести всеобщи имунизации. А в този момент? Процентът на имунизираните в нашия град е по-нисък, в сравнение с във всички останали европейски столици. "
Именно в Москва броят на новозаразените с ковид в последно време съществено се усили. Собянин счита, че това се дължи на празничните дни през май. Но вероятно има и друга причина: в Москва към този момент не работят съвсем никакви ограничавания в обществения живот. Според формалните данни, в Русия с ковид ежедневно се заразяват към 10 000 души. Расте и броят на смъртните случаи: има дни, в които те още веднъж доближават 400. А имунологът проф. Крючков дори се съмнява в достоверността на формалната статистика. " Ако преброяването са прави с онази акуратност, която имахме през декември, несъмнено ще откриваме по 17 000-18 000 нови болести дневно ", споделя той.
Тревога провокира още един факт: в Русия последователно се популяризират и много по-опасните разновидности на ковид, които за пръв път бяха регистрирани в Индия, Англия и Южна Африка. Анна Попова, ръководителка на Централната здравна работа в Русия, счита обаче, че това не е причина за безпокойствие. " Да, броят на хората, които се заразяват с новите варианти, нараства. Но това е обикновено ", казва тя.
 Кунчев предизвести за индийския ковид и сподели, че до момента не е имало същинска акция да се имунизираме Кунчев предизвести за индийския ковид и сподели, че до момента не е имало същинска акция да се имунизираме
Имаме публични данни какъв брой хора минаха през ковид (COVID-19), само че не е правилно да се облягаме на тях с твърдо умозаключение какъв...
Русия създава по-малко ваксини от предстоящото?
Същевременно в съветските райони ситуацията е необозримо. Множат се известията, че имунизациите не доближават или напълно липсват, само че благонадеждна и настояща информация по въпроса няма. Официално беше сложена задачата да се произведат 1 милиард дози " Спутник V ", само че реализирането ѝ още е надалеч: организация " Ройтерс "  съобщава, че до момента са създадени едвам 33 милиона дози.
Специалисти като имунолога проф. Крючков се притесняват, че броят на имунизациите ще продължи да спада. В Съединени американски щати и във Англия имунизациите достигнаха необятни пластове от популацията, само че в Русия това няма да стане, счита Крючков. " А и не е невероятно еволюционният заразен развой на тази пандемия да се трансформира в сезонен заразен развой ", обяснява той.
Сега мнозина се надяват, че темпото на имунизиране може да се увеличи, в случай че имунизираните получат преимущества - например за пътешестване зад граница. Гърция към този момент оповести, че признава имунизацията " Спутник V ". А доста руснаци обичат да почиват по гръцките плажове.
Автор: Щефан Лаак,
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР