Русия отново е нанесла удари, насочени към енергийната мрежа на

...
Русия отново е нанесла удари, насочени към енергийната мрежа на
Коментари Харесай

Нови руски удари срещу енергийната мрежа на Украйна, милиони са без ток

Русия още веднъж е нанесла удари, ориентирани към енергийната мрежа на Украйна. Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че офанзивите са били в " доста необятен " мащаб, предава БНР.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 7791
Във вторник Зеленски ще направи видеообръщение на интернационална конференция за възобновяване на Украйна в Берлин, на която ще участва и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, а на следващия ден министър председателят на Украйна Денис Шмигал ще взе участие в германско-украински стопански конгрес в Берлин.

Киев оповестява, че след нанесените от Русия удари близо 1,5 милиона семейства са останали без електричество. Володимир Зеленски съобщи, че множеството от съветските ракети и дронове са били свалени и сходни удари няма да спрат украинското военно нахлуване.

Почти една трета от украинските електроцентрали и други уреди за произвеждане на сила бяха унищожени при вълна от въздушни удари от понеделник предходната седмица насам. В обичайното си видеообръщение украинският президент за ограничение на използването на електричеството:

" Стабилността на енергетиката на цялата ни страна зависи от всеки град и област на Украйна. Моля, ограничете потреблението на уреди, които употребяват доста електричество. И изключително в часовете на пиково ползване заран и вечер. "

При последните офанзиви са били наранени регионите на Черкаси, югоизточно от столицата Киев, и град Хмелницки на запад. Въздушни удари и спирания на зареждането също бяха обявени от Одеса на юг до Ровно и Луцк на северозапад.

В изявление за неделното издание на немския " Франкфуртер алгемайне цайтунг " украинският министър председател Денис Шмигал предизвести за " ново миграционно цунами “, в случай че Русия продължи офанзивите си против гражданската инфраструктура на неговата страна. Той  упрекна Москва, че желае да " вкара Украйна в планувана филантропична злополука, каквато Европа не е виждала от Втората международна война ".

Утре Денис Шмигал ще взе участие в германско-украински стопански конгрес в Берлин и ще се срещне с немския канцлер Олаф Шолц. В собствен видеоподкаст Олаф Шолц показва, че Украйна и Европейският съюз не могат да се оправят сами в процеса на възобновяване на страната. По думите му, " това може да бъде направено единствено от цялата международна общественост, която сега поддържа Украйна ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР