Русия осъди като провокация нападението с безпилотен летателен апарат срещу

...
Русия осъди като провокация нападението с безпилотен летателен апарат срещу
Коментари Харесай

Русия определи като провокация нападението с дрон в Приднестровието

Р усия осъди като провокация нападението с безпилотен летателен уред против боен обект на проруските сепаратисти в отделилия се от Молдова район Придестровие и прикани за следствие , съобщи Ройтерс.

Дрон камикадзе удари оборудване, принадлежащо на министерството на защитата на сепаратистката Приднестровска молдовска република, на шест километра от границата с Украйна, заяви през вчерашния ден в изказване министерството на държавната сигурност на самопровъзгласилата се република.

Пълномащабното навлизане на Русия в Украйна при започване на 2022 година породи опасения, че Москва може да се опита да премине на запад през територията на Южна Украйна и да доближи до Приднестровието, свързвайки се с гарнизона си там. Опасенията изчезнаха, откакто войските на Киев отблъснаха съветските сили до източния бряг на река Днепър, отбелязва Ройтерс. 

Най-близките фронтови линии се намират на към 200 километра от източната част на Молдова.

" Разглеждаме този случай като следващата провокация, целяща да изостри така и така напрегнатата обстановка към Приднестровието " , съобщи в изказване говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова. " Очакваме задълбочено следствие на всички условия към случилото се. Вярваме, че тези, които стоят зад това неразумно деяние, ще осъзнаят изцяло рисковите му последствия ", добави тя.

Министерството на държавната сигурност на Приднестровието заяви, че е образувало наказателно дело по отношение на нападението. 

Инцидентът е вторият по рода си в границите на по-малко от месец. През март сепаратистките управляващи обявиха, че удар от безпилотен летателен уред е унищожил хеликоптер в района.

Молдова съобщи, че изследва фотосите от вчерашния случай, само че няма достъп до региона, следен от сепаратистките управляващи. Кишинев посочи, че случаят може да е тенденциозен опит за всяване на суматоха и привличане на внимание към анклава, отбелязва Ройтерс.

* Видеото е архивно!

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР