Русия обяви, че някои части от възможно мирно споразумение с

...
Русия обяви, че някои части от възможно мирно споразумение с
Коментари Харесай

Русия обяви, че преговорите с Украйна вървят трудно, но има шанс за компромис

Русия разгласи, че някои елементи от допустимо спокойно съглашение с Украйна са покрай компромис, откакто Киев се съгласи да разиска неутралитет, което поражда очаквания за завършек на най-голямата война в Европа след Втората международна война, написа Ройтерс.

„ Сега неутралният статут се разисква съществено дружно, несъмнено, с гаранции за сигурност “, сподели външният министър Сергей Лавров пред съветската телевизия РБК.

Лавров предизвести, че договарянията не са били лесни, само че че има „ някаква вяра за реализиране на компромис ”.

Украйна също направи внимателни позитивни изказвания по отношение на мирните договаряния. Страната е подготвена да договаря, само че няма да се съобщи или да одобри съветски ултиматуми.

Коментирайки изявления на украинската страна за хода на диалозите, Лавров прикани да се даде опция на договарящите да работят в по-спокойна конюнктура, без „ нагнетяване на следващата нервност ”, написа ТАСС. Русия е подготвена за сходни контакти и в бъдеще, само че би трябвало да се знае „ каква е добавената стойност ” от тях, уточни той.

Сергей Лавров напомни неотдавнашните апели на Зеленски, както се изрази той, „ НАТО да затвори небето (над Украйна), да стартира да води война за Украйна, да вербува наемници и да ги насочва към фронта ”. „ Всичко това бе изложено много нападателно, само че реакцията на Северноатлантическия алианс, в който въпреки всичко има още здравомислещи хора, очевидно е охладила този жар ”, разяснява съветският външен министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР