Русия обяви, че хегемонията на Съединените американски щати е приключила

...
Русия обяви, че хегемонията на Съединените американски щати е приключила
Коментари Харесай

Русия: Времето на САЩ приключи

Русия разгласи, че хегемонията на Съединените американски щати е завършила и ще има нов международен ред.

Кремъл поддържа думите на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че светът има потребност от нов ред, само че Москва не е съгласна, че подобен ред може да бъде построен от Вашингтон. Това сподели прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от организация ТАСС.

" Абсолютно сме съгласни с господин Байдън. Това е необичаен случай, когато сме безусловно съгласни с казаното от него. Наистина светът се нуждае от нов международен ред, учреден на изцяло разнообразни правила ", сподели Песков.

Според Кремъл този международен ред би трябвало да бъде свободен от опити за съсредоточаване на всички механизми на ръководство в ръцете на една страна, от опити за налагане на нейната воля и решения на други страни.

„ И противоположното, [трябва да има] международен ред, който се основава на интернационалното право, а не на „ правила “, който се основава на взаимно почитание, взаимна полза, невмешателство във вътрешните работи на другия и по този начин нататък “, изброи Песков.

Кремъл не е склонен с Байдън в друга част от изказването му. „ Г-н Байдън имаше още една фраза: „ И Съединените щати са в положение да изградят подобен ред. “ Тук, в тази част, не сме съгласни “, акцентира представителят на Путин. Съединени американски щати желаят светът да се върти към тях, само че повече няма да е по този начин, сподели Песков.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР