Русия обвини Вашингтон, че разпалва „истерия“ около кризата на украинската

...
Русия обвини Вашингтон, че разпалва „истерия“ около кризата на украинската
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ: Разпалват „истерия“ за кризата с Украйна

Русия упрекна Вашингтон, че разпалва „истерия“ към рецесията на украинската граница, малко преди Съветът за сигурност на Организация на обединените нации да разиска напрежението по-късно в понеделник.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков сподели пред кореспонденти, че Вашингтон и американските медии са разиграли страховете от съветска инвазия.

„ За наша паника в последно време американските медии разгласяват доста огромно количество непроверена, изкривена и съзнателно лъжлива информация за протичащото се в Украйна и към нея “, сподели Песков в понеделник. „Истерията, раздута от Вашингтон, провокира нервност в Украйна, съвсем дотам, че хората си стягат багажа за фронта. Факт е“, добави той, разяснявайки различията на украинския президент Владимир Зеленски със Съединени американски щати за равнището на съветския опасност.

По време на диалог предходната седмица, който почитан украински чиновник дефинира пред CNN като „дълъг и откровен“, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън предизвести украинския си сътрудник, че съветска офанзива може да е неизбежна. Зеленски обаче повтори позицията си, че опасността от Русия остава „ рискова, само че двусмислена “ и не е несъмнено, че ще по този начин ще има, сподели служителят.

В понеделник Песков прикани Съединени американски щати и техните европейски съдружници „ да подхващат по-конструктивен метод “ и сподели, че неотдавнашната опасност от наказания от Обединеното кралство е „ извънредно тревожна “.

„ Това е причина за съществено безпокойствие за интернационалните финансови структури и бизнеса “, сподели Песков. „ Това е открита офанзива против бизнеса“.

Външният министър на Обединеното кралство Лиз Тръс сподели този уикенд, че Англия ще вкара ново законодателство, разширяващо глобите и ориентирано към съответни лица, близки до Кремъл, в случай че Русия нахлуе в Украйна. Администрацията на Байдън също по този начин разпознава няколко елитни съветски държавни чиновници и бизнес водачи, които Съединени американски щати имат намерение да глобяват, в случай че Русия нахлуе в Украйна, сподели върховен чиновник на администрацията пред CNN.

„Като цяло англосаксонците всеобщо ескалират напрежението на европейския континент “, сподели Песков.

Дипломатическите старания за деескалация на обстановката не престават. Миналата седмица и Съединени американски щати, и НАТО показаха на Москва писмени отговори, ориентирани към въздържане на съветско навлизане в Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров сподели в четвъртък, че писмата не са дали отговор на опасенията на Москва по отношение на разширението на военния алианс на изток.

В понеделник Песков отхвърли да предложи съответна времева рамка за отговора на Путин на документите. „ Веднага щом реши, че е належащо, не мога да ви дам точна дата “, сподели той.

Премиерът на Обединеното кралство Борис Джонсън ще отлети за Украйна за договаряния във вторник, съпроводен от Трус, съгласно представител на Даунинг стрийт. След това Лавров и държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкън би трябвало да беседват по телефона същия ден, сподели пред кореспонденти говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова.

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации също ще се събере в понеделник, с цел да разиска рецесията. Съединени американски щати желаеха срещата в четвъртък, която ще бъде първото място в Организацията на обединените народи, където американски и съветски публични лица приказват за протичащото се.

Членовете на Съвета за сигурност „трябва прецизно да проучат обстоятелствата и да обмислят какво е заложено на карта за Украйна, за Русия, за Европа и за главните отговорности и правила на интернационалния ред, в случай че Русия в допълнение нахлуе в Украйна“, сподели американският дипломат в Съединените щати.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР