Русия обвини Украйна, че в сряда е свалила военнотранспортен самолет

...
Русия обвини Украйна, че в сряда е свалила военнотранспортен самолет
Коментари Харесай

Киев репатрирa телата на 77 загинали украински войници. Свързана ...

Русия упрекна Украйна, че в сряда е свалила военнотранспортен аероплан в съветската Белгородска област, при което съгласно Москва са загинали 65 украински военнопленници, които е трябвало да бъдат разменени същия ден. Кремъл обаче не е дал доказателства в поддръжка на тези изказвания, а Киев, който нито е удостоверил, нито е отрекъл присъединяване си, изрази подозрения по отношение на съществуването на украински военнопленници на борда.

 

" Останките на 77 украински бранители бяха върнати на следената от държавното управление територия ", заяви през днешния ден украинският координационен център за военнопленниците. " Това репатриране беше планирано от дълго време ", добави той.

Изглежда, че тази процедура не е обвързвана с злополуката на съветския аероплан, само че беше осъществена в миг, когато въпросът за бойците в ръцете на съветските сили и тяхната замяна провокира изключително внимание, отбелязва Агенция Франс Прес.

 

И Украйна, и Русия започнаха следствия на нещастието. Кремъл отхвърли през днешния ден концепцията за издание на доказателства за съществуването на украински пленници на борда на самолета. " Следствието работи, нямам какво да кажа повече по въпроса ", заяви Дмитрий Песков, прессекретарят на съветския президент Владимир Путин.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР