Русия обвини САЩ, че отказват да съдействат в продължаващия от

...
Русия обвини САЩ, че отказват да съдействат в продължаващия от
Коментари Харесай

Русия разкритикува позицията на САЩ в спора за посолствата, отправи предупреждение за Украйна

Русия упрекна Съединени американски щати, че отхвърлят да спомагат в продължаващия отдавна спор за посолствата, два дни откакто въпросът беше издигнат в диалог сред президентите Владимир Путин и Джо Байдън, заяви Българска телеграфна агенция.

Руският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков сподели, че макар постигането на схващане по някои "периферни " въпроси, двете страни са в невъзможност във връзка с разногласието за размера и работата на дипломатическите си задачи.

"Като цяло всичките тези въпроси са в дълбока невъзможност и на процедура не могат да бъдат позволени поради неналичието на подпомагане от страна на Съединени американски щати ", сподели Рябков.

Посолствата на Съединени американски щати и Русия изпитват усложнения с обезпечаването на задоволителен брой чиновници, откакто в поредност от реципрочни ходове двете страни понижиха представителството на другата в миг, в който двустранните връзки са на най-ниското си равнище след края на Студената война. Кремъл съобщи, че Путин е предложил на Байдън двете страни да разрешат разногласието като отстранен наложените ограничавания на броя на чиновниците. Основна тематика на диалога във вторник бе напрежението към Украйна.

Байдън изрази опасения от скупчването на съветски войски покрай границата на Русия с Украйна и предизвести съветския президент, че в случай че нахлуе в нея, на Москва ще бъдат наложени тежки стопански наказания. Путин съобщи, че говоренето за навлизане в Украйна е "провокативно " и упрекна Киев и НАТО в подклаждане на напрежението.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР