Русия обвини днес САЩ, че стоят зад атаката с дронове

...
Русия обвини днес САЩ, че стоят зад атаката с дронове
Коментари Харесай

Русия обвини САЩ, че стоят зад атаката с дронове срещу Кремъл, Белият дом отрече

Русия упрекна през днешния ден Съединени американски щати, че стоят зад офанзивата с дронове против Кремъл, която по думите ѝ е имала за цел да убие президента Владимир Путин, съобщи Ройтерс. Белият дом отхвърли тези изказвания на представителя на Кремъл Дмитрий Песков.

На конференция в Москва Песков сподели, че Вашингтон би трябвало да има поради, че Русия знае, че той избира задачите и Украйна просто извършва американските проекти. Той не даде доказателства в поддръжка на изказванието си за присъединяване на Съединени американски щати, показва Ройтерс.

Говорителят на Белия дом Джон Кърби отхвърли изказванията на Песков. „ Съединените щати не предизвикват, нито позволяват на Украйна да нанася удари оттатък нейните граници ”, съобщи Кърби по телевизия MSNBC.

Украйна отхвърли да е обвързвана със случилото се в ранните часове в сряда, когато съгласно фрагменти от видеоклип два летящи обекта се доближили към Кремъл и единият от тях се взривил.

„ Опитите да се отхвърли това, несъмнено, са изцяло нелепи. Знаем доста добре, че решенията за сходни дейности, за сходни терористични офанзиви, се вземат не в Киев, а във Вашингтон ”, съобщи Песков. По думите му Съединени американски щати постоянно избират както задачите, които Украйна да атакува, по този начин и метода, по който те да бъдат атакувани. „ Това също постоянно се диктува от оттатък океана. Ние добре знаем това и сме наясно с него… Във Вашингтон би трябвало ясно да схванат, че знаем това ”, добави Песков.

Той сподели още, че Русия си резервира правото на ответен удар, само че не уточни под каква форма може да се случи това. „ Русия има няколко благоприятни условия и, когато и да се случи, отговорът ще бъде деликатно преценен и обмислен ”, съобщи Песков. Той сподели, че сега се организира незабавно следствие, само че не посочи по кое време се чака да бъдат оповестени резултати от него.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР