Русия никога не е заплашвала Украйна с ядрено оръжие, заяви

...
Русия никога не е заплашвала Украйна с ядрено оръжие, заяви
Коментари Харесай

Русия отрече в ООН да е заплашвала Украйна с ядрено оръжие

Русия в никакъв случай не е заплашвала Украйна с нуклеарно оръжие, съобщи представител на съветското Министерство на външните работи Константин Воронцов по време на съвещание на комисия на Общото събрание на Организация на обединените нации, оповестява ТАСС.

" Русия не е заплашвала Украйна с нуклеарно оръжие и няма да го направи ", сподели той и добави, че в Москва обаче са обезпокоени по отношение на заявки на Киев за смяна на безядрения статут на Украйна, както и от апели за предпазен нуклеарен удар на НАТО против Русия.

В Русия използваха неточност в превода на коментар на украинския президент Володимир Зеленски пред австралийски мозъчен концерн, който прикани за превантивни дейности против Русия, с цел да не бъде позволена нуклеарна злополука. По-късно пред Военновъздушни сили той изясни, че е имал поради налагането на наказания против Москва превантивно, а не след евентуален удар.

При анексирането на четирите окупирани украински територии съветският президент Владимир Путин съобщи, че нахлуване против анексираните територии ще бъдат обсъждани като набези против Русия.

" Ние ще защитим нашата земя с всички сили и средства, с които разполагаме, и ще създадем всичко, с цел да осигурим безвреден живот на нашите хора ", сподели съветският държавен глава и изказването беше прегледано като косвена опасност за потребление на нуклеарно оръжие. Тази опция е планувана в тактиката за национална сигурност на Русия. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР