Русия не участва в операцията за защита на Червено море

...
Русия не участва в операцията за защита на Червено море
Коментари Харесай

Песков: Русия ще заобиколи санкциите на ЕС за диамантите

Русия не взе участие в интервенцията за отбрана на Червено море от йеменските хуси, инициирана от западните страни. Това сподели пред публицисти прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

" Ние не участваме в тази интервенция, това е единственото, което мога да кажа ", добави Песков.

Както беше обявено по-рано, интервенцията ще сплоти няколко страни, в това число Съединени американски щати, Англия, Бахрейн, Канада, Франция и Испания. Според шефа на Пентагона Лойд Остин задачата на интервенцията е отбрана от офанзиви на йеменските хуси против търговски кораби.

Русия ще заобиколи глобите на Европейски Съюз против своите диаманти, разяснява Песков.

" Що се отнася до съветските диаманти, това беше предвидимо, ние се готвихме за това. Не мисля, че има разновидности за заобикаляне на тези наказания. Те съществуват, те ще бъдат приложени ", акцентира Песков.

„ Разбира се “, отговори Песков на уточняващ въпрос, че Руската федерация има благоприятни условия за заобикаляне на глобите против диамантите.

В същото време Песков не вижда огромна опасност от замразяването на активи на отбранителните предприятия на Руската федерация, въведено също с 12-ия пакет от избавителни ограничения на Европейския съюз (ЕС).

„ Замразяването на активи за отбранителни предприятия е дребна заплаха, тъй като, несъмнено, там няма активи, които да могат да бъдат замразени от Европейски Съюз “, сподели Песков.

„ Най-забележителното нещо в 12-ия пакет от наказания на Европейски Съюз против Руската федерация, от моя позиция, е въвеждането на наказания против съветското общество „ Знание “, съобщи Песков.

„ Като цяло 12-ият пакет демонстрира, че ресурсите на тези области, където могат да бъдат въведени наказания, към този момент са изчерпани “, означи Песков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР