Русия не се отказва от настояването си украинските власти да

...
Русия не се отказва от настояването си украинските власти да
Коментари Харесай

Медински: Русия няма да се откаже от искането да бъде признато анексирането на Крим

Русия не се отхвърля от настояването си украинските управляващи да признаят анексирания Крим за част от Руската федерация, както и независимостта на самопровъзгласилите се републики в Донецк и Луганск.

Това съобщи основният договарящ от съветска страна Владимир Медински ден след писмените оферти от Киев да се откаже от упоритостите си за участие в НАТО и разполагането на непознати военни бази на украински територии, представен от " Ройтерс ".

Украинският договарящ Михайло Подоляк съобщи, че за проектирания контракт за сигурност на Украйна ще би трябвало да се организира референдум, а това е допустимо чак откакто съветските войски изоставен териториите, завзети след 23 февруари.

Въпреки обещаната от Русия местна деескалация, през миналата нощ Чернигов и Нижин са били подложени на артилерийски обстрел и бомбардировки от въздуха, настояват локалните управляващи. Масово евакуиране на съветски войски от Киевска и Черниговска област не се следи. Обстрелът в покрайнините на украинската столица продължава. Засилили са се съветските опити за преодоляване на Лисичанск, Рубежное и Попасна в Луганска област, както и на азовското пристанище Мариупол.

И през днешния ден евакуацията на цивилни от обсадения град е на път да се провали, откакто през вчерашния ден Владимир Путин отклони апела на френския президент Еманюел Макрон за филантропична интервенция. От 280 хиляди поданици на Чернигов в навечерието на войната към днешна дата в полуобкръжения град без постоянно водоснабдяване и без ток са останали към 120 хиляди.

Броят на бежанците от Украйна надвиши през днешния ден 4 милиона.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР