„Русия не се интересува само от нашите Мариупол, Северодонецк, Харков

...
„Русия не се интересува само от нашите Мариупол, Северодонецк, Харков
Коментари Харесай

Зеленски: Териториалните амбиции на Русия се простират от Варшава до София

„ Русия не се интересува единствено от нашите Мариупол, Северодонецк, Харков и Киев. Не, нейните упоритости са ориентирани към голяма територия - от Варшава до София ", съобщи Зеленски, само че не даде доказателства, които да поддържат изказванието му.

„ Да предоставим на Украйна статут на претендент в този момент значи да потвърдим, че европейското обединяване е действително и че европейските полезности в действителност работят, а не просто са посочени в избрани документи “, сподели още президентът.

Очаква се Европейската комисия да разгласи решение по настояването на Украйна за статут на претендент тази седмица преди срещата на върха на Европейски Съюз идната седмица. Получаването на статут на претендент би било предварителна стъпка в дълъг развой на присъединение

Президентът разяснява, че чешкият народ - след нацистката немска окупация по време на Втората международна война и десетилетия на руско владичество след войната - знае по какъв начин свършва компромисът и какво идва от отстъпките на тиранията.

„ Човекът, който желае да заграби всичко, в никакъв случай няма да спре... “, сподели Зеленски.

Русия към момента е дала коментар по отношение на думите на украинския президент.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР