Русия не е враг на Гърция и Европа. Ние не

...
Русия не е враг на Гърция и Европа. Ние не
Коментари Харесай

Захарова към Мицотакис: Не сме враг на Европа, не предавайте паметта на гръцката Съпротива!

Русия не е зложелател на Гърция и Европа. Ние не сме заплашвали и няма да заплашваме никого, няма да намерите подобен образец. Кириакос, не предавайте паметта на гръцката Съпротива (срещу нацизма)!

С тези думи се обърна към премиера на Гърция Кириакос Мицотакис говорителката на съветското Външно Мария Захарова в канала си в " Телеграм ".

Тя разяснява изказването на Мицотакис, че Русия е зложелател на Европа и че " в този тъмен за Европа час ние би трябвало да демонстрираме нашата решителност да подкрепим Украйна в обединен фронт, което нашите врагове евентуално не са очаквали. "

" Няма да ни уплашите, ще продължим да поддържаме Украйна колкото е належащо ", съобщи Мицотакис при визитата си в Одеса, където съветски ракети поразиха пристанищен обект единствено на няколкостотин метра от мястото, на което бяха гръцкият министър председател и украинският президент Володимир Зеленски.

" Европа и била друга. Третият райх също беше Европа. Ето на такава, нацистка Европа ние постоянно ще бъдем врагове ", акцентира Захарова.

" В своето съветско/руско учебно заведение на напълно елементарен за всеки възпитаник урок съм учила творбите на Микис Тедоракис. Познавам неговата музика и ориста му. Той също беше зложелател на Европа, на нацистка Европа ", акцентира говорителката на съветското Външно.

" Кириакос, не предавайте паметта на гръцката Съпротива ", приканва в умозаключение Мария Захарова.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР