Русия не беше готова за войната, която отприщи в Украйна,

...
Русия не беше готова за войната, която отприщи в Украйна,
Коментари Харесай

Филип Брийдлав: За руснаците ще бъде много трудно да поправят военните си грешки

Русия не беше подготвена за войната, която отприщи в Украйна, военното управление на Руската федерация създаде неправилни проекти, а системата за взимане на решения в съветската войска е неефективна. Това съобщи генералът от армията на Съединени американски щати Филип Брийдлав на Киевския конгрес за сигурност, учреден от фондацията на Арсений Яценюк „ Open Ukraine “, съобщи „ Сегодня “.

Командващият на Европейското командване на въоръжените сили на Съединени американски щати и висш главнокомандващ на съюзническите въоръжени сили на НАТО в Европа през 2013-2016 година напомни, че въоръжените сили на Украйна нанесоха съкрушително проваляне на съветската войска в региона на Киев.

„ На север към Киев тази съветска акция сигурно се провали. И съгласно мен те пристигнаха да се бият във война, за която не бяха подготвени. Очакваха едно, само че получиха нещо напълно друго. Руснаците претърпяха съкрушително проваляне там “, акцентира той.

Генералът счита, че за руснаците ще бъде доста мъчно да поправят военните си неточности.

„ Тези от нас, които са командвали огромни военни сили, знаят, че в случай че започнете война от неверна позиция, тогава е доста мъчно да я коригирате с напредването на войната. И в този момент Путин страда, тъй като проектите им са били погрешно създадени през цялото време, бяха взети неверни решения “, сподели Филип Брийдлав.

Според него провалянето край Киев съществено намали морала и бойния дух на руснаците.

Генералът означи още, че системата за взимане на решения в съветската войска е неефективна, за разлика от украинската.

Според някогашния пълководец на НАТО украинската войска показва западен метод към военната просвета.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР