Русия нареди евакуацията на семейства с деца и възрастни хора

...
Русия нареди евакуацията на семейства с деца и възрастни хора
Коментари Харесай

Русия евакуира окупирани от нея райони в Южна Украйна, близо до фронтовата линия

Русия подреди евакуацията на фамилии с деца и възрастни хора от следените от Русия региони покрай фронтовата линия в Южна Украйна поради засиления обстрел от украинска страна.

" През последните няколко дни врагът ускори обстрела на обитаемоте места наоколо до фронтовата линия ", написа в обществените мрежи назначеният от Русия началник на Запорожка област Евгений Балицки.

" Затова взех решение да изтеглям на първо място децата и родителите, възрастните хора, инвалидите и пациентите в лечебните заведения ", написа той.

" Ще има краткотрайна евакуация " от 18 места, сподели той, в това число град Енергодар, където се намира Запорожката атомна електроцентрала.

Руската администрация ще обезпечи средства за проведено евакуиране от обитаемоте места, еднократни заплащания, храна и настаняване. Временната евакуация ще бъде в границите на района, се споделя още в известието.

Децата от горните класове ще продължат образованието си, с цел да завършат образователната година, а тези от дребните класове ще имат опция да се възстановят и да си починат в детски лагери.

Централата - най-голямата в Европа - е държана от Русия от първия ден на спора и в този момент се намира покрай фронтовата линия, което провокира интернационална угриженост.

Украйна приготвя от месеци нахлуване против съветските сили и съгласно някои анализатори офанзивите и ударите на далечно разстояние зад съветските линии през последните дни демонстрират, че то към този момент е неизбежно.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР