Русия направи може би най-значителния научен пробив от съветските времена,

...
Русия направи може би най-значителния научен пробив от съветските времена,
Коментари Харесай

САЩ: Спутник V е най-значителният научен руски пробив от времето на СССР

 Русия направи може би най-значителния теоретичен пробив от руските времена, представяйки първата в света ваксина против новия ковид, пише американската организация " Блумбърг ".

По оценка на организацията резултатите от третата фаза на клиничното изпитване на " Спутник V ", оповестени от сп. Lancet, показвали, че руската ваксина не отстъпва на американските и европейските аналози и е доста по-ефективна от китайските препарати, съобщи news.bg. 

Както отбелязва " Блумбърг ", след обявата в влиятелното научно списание много страни са се " наредили на опашка " в качеството на евентуални клиенти на имунизацията, като най-малко 19 страни към този момент са одобрили " Спутник V " за потребление, в това число членката на Европейския съюз Унгария, а Бразилия и Индия са на крачка от това.

Според Оксана Антоненко, която е шеф на консултантската компания Control Risks, и която е представена от " Блумбърг ", триумфът на съветския препарат в битката против ковид може да увеличи геополитическото въздействие на Москва, изключително в Латинска Америка.

Европейските регулатори също стартират да преглеждат искане за позволение на " Спутник V " след заричане на Германия да помогне за ускорение на тази процедура. Главният редактор на Lancet Ричард Хортън сподели пред организацията, че процесът може да отнеме няколко месеца заради нуждата да се даде подробна информация за препарата.

" Действително мисля, че тази съветска ваксина ще получи необятно разпространяване, само че това няма да стане бързо ", сподели той.

По-рано здравното списание The Lancet разгласява резултатите от третата фаза на клиничното изпитване на " Спутник V ", съгласно които успеваемостта на имунизацията е 91,6%, измежду доброволците над 60 години - 91,8%. Антитела против ковид след имунизация със " Спутник V " са открити при 98% от доброволците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР