Русия нанесе тази сутрин удари с ракети и бойни дронове

...
Русия нанесе тази сутрин удари с ракети и бойни дронове
Коментари Харесай

Русия нанесе нови масирани ракетни удари срещу Украйна

Русия нанесе тази заран удари с ракети и бойни дронове на няколко района на Украйна след вчерашните масирани удари, при които починаха минимум 19 души, оповестиха международните организации.
Украинските медии оповестиха, че през днешния ден сутринта са били нанесени 20 ракетни удара. Руски военни блогъри, близки до Кремъл, също потвърдиха, че е имало нов ракетен обстрел на Украйна.

Властите в следените от Украйна региони на южната Запорожка област оповестиха за ракетни удари. Експлозии имаше и в покрайнините на Киев и западния град Хмелницки. В Киев сигналът за заплаха от въздушно нахлуване накара хората да се укрият в бомбоубежища, заяви ДПА. Под обстрел бяха и регионите на Днепропетровск, Виница, Николаев и Ровно. Във Виницка област топлоелектрическа централа беше атакувана с бойни дронове. Няма потърпевши, оповестиха от пресцентъра на централата.
„ Въоръжените сили на Руската федерация продължиха да нанасят масирани удари с високоточно оръжие с огромен обхват на въздушно и морско базиране по уреди за военно командване и ръководство и енергийната система на Украйна. Целта е реализирана. Всички набелязани цели са изумени “, сподели Конашенков на брифинг.  Според съветското министерство на защитата по цели в Украйна през днешния ден са изтреляни 64 ракети.

Украинската работа за изключителни обстановки заяви, че 12 ракети С-300 са блъснали обществени обекти, предизвиквайки огромен пожар. Един човек е погубен.
С-300 е проектирана като ракета " земя-въздух " с огромен обхват. Русия все по-често прибягва до модифицирани версии на оръжието, с цел да поразява наземни цели.
По-рано във вторник беше обявено за поредност от детонации в Лвов. Потребителите на обществените медии демонстрираха стълбове гъст черен пушек, издигащи се от града. Отбелязано е, че задачата на удара е обект на енергийната инфраструктура. Дронове нападнаха Ладижинската Топлоелектрическа централа във Виницка област.

В същото време беше обявено за огромен пожар в Киевската ТЕЦ-6 вследствие на детонация. Освен това е имало детонации в инфраструктурни уреди в Днепропетровск, Запорожие, Лвов и други индустриални центрове.

Канцеларията на президента на Украйна Володимир Зеленски също заяви за удари против енергийни уреди в Запорожие, Виница, Суми и Житомир.

Вчерашните ракетни удари в региона на Лвов също засегнаха електроснабдяването. Късно нощес градските управляващи оповестиха, че електрозахранването в района значително е възобновено, само че украинският заместник-министър на вътрешните работи Евгений Енин съобщи, че тази заран някои обитаеми места в района към момента са били без електричество.

Електроразпределителната компания, която обслужва Киев, заяви, че от през днешния ден се възнамеряват спирания на електрозахранването по график заради неналичието на електрическа енергия в резултат на вчерашния ракетен обстрел, заяви Франс прес. Спирането ще визира разнообразни квартали и не би трябвало да надвишават четири поредни часа.
 >

 
 
 
 >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР