Русия нанесе ракетен удар срещу Киев и втория по големина

...
Русия нанесе ракетен удар срещу Киев и втория по големина
Коментари Харесай

Нови експлозии в Киев и Харков, има жертви и затрупани хора

Русия нанесе ракетен удар против Киев и втория по величина град в Украйна Харков , ранявайки няколко души и повреждайки жилищни здания в двата града, както и газопровод, оповестиха украински публични лица във вторник, представени от Ройтерс.

" В резултат на ракетната офанзива на Киев към този момент е известно, че една жена е убита и четирима са ранени . Повечето са с минно-взривни пострадвания. Информацията се прецизира ", написа в " Телеграм " губернаторът на Киев Сергей Попко.

Седем души са били ранени в столичните райони Соломянски и Святошински, заяви кметът Виталий Кличко в приложението за известия " Телеграм ", добавяйки, че няколко жилището са били подпалени при офанзивата.

Нежилищна постройка в столичния Печорски регион е била развалена, сподели чиновник. Попко заяви, че няколко коли са се запалили в Святошинския регион, западно от центъра на столицата.

" Силни детонации, къщата ни... се тресеше ", сподели депутатът Ирина Герашченко в `Телеграм, до момента в който очевидци на Ройтерс оповестяват, че са чули няколко талази от детонации в Киев и към него.

За нови гърмежи се оповестява и от Харков , както и от Павлоград в Днепропетровска област и от град Шостка в Сумска област .

Властите в Харков оповестиха за съветски удари по града във вторник сутринта. Според кмета Игор Терехов е потърпевша жилищна постройка .

" В резултат на утринния обстрел един вход на жилищната постройка беше изцяло опустошен. Сега спасителите се пробват да разчистят руините, с цел да открият хора под тях ", написа кметът на Харков Игор Терехов в своя телеграм канал. " Също по този начин в една от засегнатите елементи на Киевски район няма електричество, частично няма вода. "

По последни данни две дами са починали вследствие на обстрела в Харков , заяви в " Телеграм "  губернаторът на Харковска област Олег Синегубов.

По думите му 11 души са ранени и са откарани в лечебни заведения, две дами са в тежко положение.

Харков беше обстрелван през нощта и сутринта. Руската страна не разяснява известията за офанзиви, а Би Би Си не може да ги удостовери неотложно.



По-рано кметът заяви за няколко детонации в града, избухнали сутринта след нощните детонации. Руската страна не разяснява тези изказвания.

" Входове бяха разрушени. Под руините има хора. На място работят спасители и други служби за незабавна помощ ", сподели началникът на районното военно ръководство Олег Синегубов.

В Павлоград в Днепропетровска област след ракетна офанзива е известно за един умрял .

" На различен мъж лекарите оказват цялата нужна помощ! Той е жив ", написа началникът на губернаторът на областта Сергей Лисак.

Във вторник сутринта в цяла Украйна беше оповестена въздушна паника поради заплахата от съветски ракетни офанзиви.

По-рано Военновъздушните сили (ВВС) на украинските въоръжени сили оповестиха за въздушна паника в южните и източните региони заради опасност от изстрелване на крилати ракети от самолети Ту-95МС .

Украинските въоръжени сили също оповестиха за политане на ракетоносци Ту-22М3 от летища в Мурманска и Калужка области.
 Украйна под нощен съветски обстрел
Украйна под нощен съветски обстрел

Не се оповестява за жертви
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР