Русия нанесе поредните удари по Украйна със забранени оръжия. В

...
Русия нанесе поредните удари по Украйна със забранени оръжия. В
Коментари Харесай

Русия нанесе удари със забранени оръжия. Отново има цивилни жертви

Русия нанесе следващите удари по Украйна със неразрешени оръжия. В град Краматорск двама цивилни бяха убити, а 10 души бяха ранени. Това заяви Павло Кириленко, регионален шеф на Донецка област. Градът е административният център на региона.

При ударите са били изумени парк, магазин за погребални продукти и десетина жилищни здания, както и две коли.

„ Над 100 страни не разрешават потреблението на касетъчни бомби, само че Русия продължава да употребява тези оръжия. Те изпускат голям брой дребни бомби и раняват слепешком цивилните “, сподели Кириленко.

Украинските сили, намиращи се отвън източния град Бахмут съумяват да държат съветските елементи на разстояние, тъй че муниции, храна, съоръжение и лекарства да могат да бъдат доставени до бранителите на града, съобщи Ройтерс, като се базира на украинската войска.

Говорителят на армията Сергий Черевати съобщи, че украинските сили съумяват да изведат и ранените украински военни от града. Някои пътища от и за Бахмут остават отворени с помощта на  украинското разузнаване и контраартилерийския огън.

Прокиевските сили са съумели да смъкват два съветски дрона и да унищожат пет противников склада с муниции, сподели още Черевати. Той съобщи, че украинските сили са умъртвили 193 съветски военни и са ранили 199 руснаци по време на боевете в петък.

Същевременно в послание в украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че редица западни страни са изпратили на Украйна нови пакети военна помощ, съобщи ТАСС. Това е станало след следващото съвещание на групата „ Рамщайн “, т.е. на контактната група за Украйна. Нови пакети помощи са обещани от Франция, Канада, Дания, Естония, Германия, съобщи Зеленски. Пакетите военна помощ касаят муниции, танкове и артилерийски установки.

Същевременно  финландската асоциация „ Вашите фински другари “, подкрепяща Украйна, заяви, че петима френски доброволци към украинските сили, са били ранени по време на бойни дейности в Украйна.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР