Русия нанася масирани ракетни удари в Украйна от стратегически бомбардировачи

...
Русия нанася масирани ракетни удари в Украйна от стратегически бомбардировачи
Коментари Харесай

Русия нанася масирани ракетни удари в Украйна с Кинжал

Русия нанася масирани ракетни удари в Украйна от стратегически бомбардировачи Ту-95 и МиГ-31, оповестяват украински медии. Изстреляни са ракети " Кинжал " против Лвов и Киев, оповестява БНР.

Въздушна паника е оповестена и в доста други области.

Военновъздушните сили на Украйна оповестиха за минимум четири МиГ-31, вдигнати във въздуха за офанзиви против столицата Киев и западноукраинската Лвовска област.

" Регистрирани са многократни изстрелвания на ракети " Кинжал ", написа представител на военновъздушните сили в приложението Telegram.

Експлозии бяха чути още в Запорожска област, както и още веднъж в Харков. Нанесени са минимум 10 удара по сериозната инфраструктура на града и района, заяви кметът Игор Терехов.

Вече има проблеми с тока за семействата, а поради прекратено енергоснабдяване метрото в Харков стопира работа.

Засега няма информация за потърпевши хора.

Вчера в Харков починаха 14-годишно момиче и две дами на 43 и 59 години, а момче и млада жена бяха ранени.

В същото време трима души, в това число две деца, бяха убити при украинска офанзива с дрон против съветската западна Курска област, написа в " Телеграм " регионалният губернатор Роман Старовойт.

По-късно Старовойт заяви за въздушна паника и в прилежащата Воронежска област.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР