Русия може да доставя газ в други страни, доколкото светът

...
Русия може да доставя газ в други страни, доколкото светът
Коментари Харесай

Светът е по-широк от Запада. Русия щяла да доставя газ другаде

Русия може да доставя газ в други страни, доколкото светът е много по-широк, в сравнение с Запада. Това язави в сряда в изявление за френския ефирен канал LCI прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, в отговор на въпрос за загубите на Русия при отвод на западните страни от нейния газ.

" Ние живеем под наказания в продължение на дълъг интервал и сме привикнали на това ", сподели той, представен от ТАСС. " Животът продължава без значение от тези наказания ", отбелязва представителят на Кремъл.

" Ние деликатно следим за вашите загуби ", отвърнал Песков на въпрос какви са вероятните вреди на Русия при преустановяване на вноса на съветски газ от Запада. " Можем да изнасяме газ в други страни. Светът е много по-широк от Запада. Нужда от газ има на всички места по свето ", декларирал той.

По думите му сега се открива нов международен ред, нова финансова система и е неизбежно това да се случи.

Преди ден Европейската комисия разгласи петия си пакет от наказания против Русия поради войната в Украйна, които плануват възбрана за импорт на съветски въглища, водка, хайвер и други артикули, възбрана за достъп на съветски кораби или плаващи под съветски байрак до европейски пристанища. На идващ стадий може да се наложи ембарга върху вноса на съветски нефт, само че към този момент Брюксел се въздържа от ограничения против импорта на съветски газ. Някои страни членки като прибалтийските страни обаче към този момент замениха доставките на " Газпром "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР