Русия казва, че растежът ще се върне по-рано от очакванотоИкономиката

...
Русия казва, че растежът ще се върне по-рано от очакванотоИкономиката
Коментари Харесай

Русия повишава прогнозите си за икономически растеж

Русия споделя, че растежът ще се върне по-рано от предстоящото

Икономиката на Русия ще регистрира по-плитко икономическо стесняване от предстоящото през идващите години и може да се върне към напредък на тримесечна база още от края на 2022 година, оповестява Reuters.

Министърът на стопанската система Максим Решетников заяви, че държавното управление предвижда стесняване на Брутният вътрешен продукт на Русия с 2,9% за 2022 година, което е усъвършенстване на прогнозата от август съгласно която се очакваше 4,2% годишен спад, пише .

Руската стопанска система ще се върне към напредък на тримесечна база в края на 2022 година или 2023 година, сподели Решетников. Но през цялата 2023 година стопанската система ще регистрира леко стесняване от 0,9% заради „ високия базов резултат “ на мощния напредък на Русия от 3,5% през първото тримесечие на тази година.

Новите прогнози означават доста усъвършенстване по отношение на прогнозите, направени единствено предишния месец, когато министерството на стопанската система предвижда спад от 2,7% на брутния вътрешен артикул през 2023 година

Руски публични представители оповестиха представянето на стопанската система през последните месеци, като споделиха, че тя се държи доста по-добре от предстоящото в лицето на западните наказания, наложени поради войната в Украйна.

Някои анализатори слагат под подозрение новата оптимистична оценка на съветските публични лица за стопанската система в средносрочен проект, акцентирайки резултата на бавното изгаряне на глобите и възходящите разноски от ограничения като енергийното ембарго на Европейския съюз и рестриктивните мерки върху износа на западни технологии за Русия.

По думи на Решетников министерството на стопанската система също намали прогнозата си за 2024 година, защото предвижда по-плитки спадове през 2022 година и 2023 година, последвани от по-плавно възобновяване. Сега чака 2,6% напредък през 2024 година вместо 3,7%.

Решетников сподели, че като цяло икономическият напредък на Русия ще бъде по-силен през идващите години, в сравнение с в началото се притесняваше. Той сподели, че стопанската система е ще регистрира растеж на Брутният вътрешен продукт над 3% за година след 2024 година и ще се стабилизира при дълготрайния ритъм на напредък на страната от към 3% годишно до 2026 година

През април, откакто Москва изпрати десетки хиляди бойци в Украйна в това, което Москва назовава " специфична военна интервенция ", министерството предизвести, че стопанската система може да спадне с повече от 12% за година. “
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР