Русия изпрати две големи подводници в Средиземно море, за да

...
Русия изпрати две големи подводници в Средиземно море, за да
Коментари Харесай

Подсилване: Москва прати подводниците от флота в Черно море "Колпино" и "Велики Новгород" в Средиземно море

Русия изпрати две огромни подводници в Средиземно море, с цел да укрепи своите сили там, оповестиха от военното министерство в Москва, осведоми Българска национална телевизия. „ Новите огромни дизелови и електрически подводници от флота в Черно море – „ Колпино “ и „ Велики Новгород “ дойдоха в Средиземно море “, където се намира и съветската база в Сирия, се показва на уеб страницата на ведомството.

И двата плавателни съда имат екипаж от по 50 индивида и са създадени в Санкт Петербург. Те разполагат със модерни навигационни системи, системи за автоматизиран надзор, прецизна ракетна навигация и други Те влизат на въоръжение в съветския флот през 2016 година и могат да развият скорост до 20 възела.

Руските кораби, ситуирани в средиземноморска база в сирийския град Тартус, играят значима роля за поддръжката на Москва за президента Башар Асад.

През декември предходната година съветският президент Владимир Путин подреди разширението на военноморската база и изпрати съветски кораби в сирийски води. През януари тази година Москва и Дамаск подписаха контракт в границите на 49 години, съгласно който Русия би трябвало да разшири и модернизира базата.
Според публични данни от предходната година близо 4300 съветски военни са изпратени на работа в Сирия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР