Русия използва Запорожката атомна електроцентрала като прикритие, за да сплашва

...
Русия използва Запорожката атомна електроцентрала като прикритие, за да сплашва
Коментари Харесай

Зеленски: Нови санкции срещу ядрения сектор на Русия

Русия употребява Запорожката атомна електроцентрала като прикритие, с цел да сплашва украинците и безнаказано да обстрелва обитаеми места.
Това сподели президентът на Украйна Володимир Зеленски в нощното си видеообръщение.
"Днес бих желал да се обърна към жителите на Никопол, Марханец, Енерходар, Кривий Рог, Запорожие и всички други наши градове и общини в Днепропетровска и Запорожка област. Окупаторите се пробват да сплашат хората по извънредно безсрамен метод, употребявайки нуклеарната атомна станция в Запорожието. Те в действителност се крият зад централата, с цел да обстрелват Никопол и Марханец. Те провеждат непрекъснати провокации с обстрел на територията на атомната централа и се пробват да насочат спомагателните си сили в тази посока, с цел да изнудват нашата страна и даже целия свободен свят повече. Ако някой в Русия си мисли, че може да му даде нещо, значи бърка. "
Зеленски е уверен, че съветското изнудване единствено активизира още повече световни старания за опълчване на тероризма и заяви, че украинските дипломати и представителите на партньорските страни ще създадат всичко допустимо, с цел да подсигуряват, че новите наказания против Русия ще блокират съветската нуклеарна промишленост.
"Всеки ден, в който съветският контингент остава на територията на Запорожската АЕЦ и в прилежащите региони на нашата страна, усилва нуклеарната опасност за Европа дотам, каквато не е имало даже в пиковите моменти на борба по време на Студената война ", съобщи президентът.
"И безусловно всички чиновници на терористичната страна, както и тези, които им оказват помощ в тази интервенция по изнудване с нуклеарната електроцентрала, би трябвало да дават отговор пред Международния съд ", акцентира той.
"Абсолютно всички чиновници на терористичната страна, както и тези, които им оказват помощ в тази изнудваща интервенция с атомната централа, би трябвало да бъдат съдени от интернационален съд. Определено ще бъде. И всеки съветски боец, който или стреля по централата, или стреля под прикритието на завода, би трябвало да разбере, че той се трансформира в специфична цел за нашето разузнаване, за нашите секрети служби, за нашата войска ", сподели той.
Припомняме, че по-рано украински инженер разказа обстановката в Запорожката АЕЦ.
Руската войска е разположила реактивни системи за залпов изстрел и други оръжия и военно съоръжение на територията на Запорожката АЕЦ, сподели един от инженерите на централата пред украинската работа на Би Би Си. Той е декларирал още, че поради обстрела на станцията са развалени високоволтови далекопроводи, а специалистите предизвестяват за опцията от нуклеарна повреда.
Към момента централата още веднъж е подложена на обстрел, а хората всеобщо напущат близкия град Енергодар с персонални коли, оповестяват съветски медии и проруски канали в "Телеграм ", като тази информация към този момент не може да бъде доказана.
Според инженера, който желае да остане неизвестен, съветските военни унищожават електропроводите, свързващи Запорожката АЕЦ с енергийната система на Украйна, прикривайки се зад обстоятелството, че "уж това се прави от въоръжените сили на Украйна ";
Последствията от обстрела не са прекомерно сериозни за Украйна като цяло, само че са сериозни за централата. АЕЦ не може да работи "за на никое място ". Тя би трябвало да доставя електричество към мрежата. Ако ненадейно всички консуматори изчезнат - станцията ще се "задави ", захранващите блокове ще се изключат спешно и стартира по този начин нареченото "затъмнение " (спиране на централата).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР