Русия използва цивилни кораби за събиране на разузнавателна информация за

...
Русия използва цивилни кораби за събиране на разузнавателна информация за
Коментари Харесай

Скандинавски медии: Русия шпионира с цивилни кораби в Северно море

Русия употребява цивилни кораби за събиране на разследваща информация за военна активност и сериозна инфраструктура в Северно море , откри взаимно следствие на датски, финландски, шведски и норвежки публични медии, представени от " Политико ".

Разследването наблюдава десетки съветски проучвателен и риболовни кораби, чиито направления постоянно минават през нефтени и газови полета, покрай вятърни паркове и електроцентрали , както и наоколо до военни полигони - в това число по време на учения на НАТО.

Според норвежката социална телевизия NRK минимум 50 цивилни кораба са взели участие в задачи за събиране на разследваща информация в северните води през последните 10 години.

Ръководителят на норвежката разследваща работа Нилс Андреас Стенсьонес, представен от NRK, сподели, че разследващите действия са били осъществени " в допълнение към нормалната комерсиална активност (на риболовните съдове). "
 Холандското разузнаване: Русия шпионира нидерландската инфраструктурата в Северно море
Холандското разузнаване: Русия шпионира нидерландската инфраструктурата в Северно море

Русия скрито чертае тази инфраструктура и подхваща действия, които демонстрират подготовка за спиране и бойкот

Разследването на финландската социална телевизия Yle демонстрира по какъв начин океанографският проучвателен транспортен съд " Адмирал Владимирски " е бил употребен за картографиране на сериозна инфраструктура на дъното на Северно море.

Според специалисти и чиновници на разузнаването тези разследващи задачи могат да бъдат първа стъпка към саботиране на сериозна инфраструктура, като телекомуникационни кабели или офшорни вятърни електроцентрали.

Потърсен от медиите, с цел да отговори на обвиняванията, съветският дипломат в Осло Теймураз Рамишвили сподели, че " работата по изследователските планове (е) координирана по дипломатически канали и (е) в сходство с интернационалното законодателство ".

Войната на Русия против Украйна докара до обновяване на страховете измежду европейските страни по отношение на уязвимостта на тяхната сериозна инфраструктура.

Миналия септември газопроводите " Северен поток " 1 и 2, свързващи Русия с Германия през Балтийско море,, което беше наречено акт на тенденциозен бойкот от шведските и датските управляващи. Въпреки че бяха отправени бързо обвинявания към Русия за взривяването им, виновникът към момента не е разпознат.
 Руски кораби видяни дни преди детонациите в
Руски кораби видяни дни преди детонациите в " Северен поток "

Дания разполага със 112 фотоси, само че не дава достъп до тях

Припомняме, че три теча в " Северен поток 1 " и " Северен поток 2 " бяха открити в границите на няколко часа на 26 септември. беше засечен на " Северен поток 2 " покрай датския остров Борнхолм. Тогава бяха регистрирани две приключвания на Северен поток. Датската енергийна организация заяви, че огромно количество газ е навлязло в морето. По-късно, че са записали две детонации по трасетата на тръбопровода. Няколко дни по-късно по оборудванията.

Съединените щати и НАТО нарекоха офанзивите против газопроводите от септември 2022 година От своя страна Москва упрекна Запада и прикани да организира без значение следствие . Нито една от страните не е предоставила доказателства за изказванията си.

Както Швеция, по този начин и Дания, които, че са породени от детонации. Те обаче не прецизираха кой може да е виновен за повредата.

Западните страни, в това число Германия, на гърмежите, които поразиха съветските газопроводи " Северен поток " предходната година, като обявиха, че съгласно тях те са били тенденциозен акт, само че отхвърлиха да посочат кого считат за виновен.

В последните месеци се появиха, които приказват за проукраинска диря, въпреки и без никакви доказателства за връзка към Киев.

През март пък американският проверяващ публицист Сиймур Хърш съобщи, чеса били помолени да приготвят различна версия за взривяването на газопровода " Северен поток 2 ".
 Норвегия: Русия е опасност за цяла Европа
Норвегия: Русия е опасност за цяла Европа

Осло чака и възмездие поради изгарянето на Корана в прилежащи страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР