Русия информира Съединените щати, че временно спира инспекционните дейности по

...
Русия информира Съединените щати, че временно спира инспекционните дейности по
Коментари Харесай

Русия спира инспекциите по договора СТАРТ на своя територия

Русия осведоми Съединените щати, че краткотрайно стопира инспекционните действия по Договора за понижаване на стратегическите оръжия (СТАРТ) на своя територия в уреди, които подлежат на инспекции според този контракт . Това се споделя в публикувано в понеделник изказване на съветското външно министерство, представено от ТАСС.

" На 8 август 2022 година Руската федерация публично уведоми Съединените американски щати по дипломатически канали, че страната ни краткотрайно се отдръпва от инспекционните действия по контракта СТАРТ на нейните уреди, подлежащи на инспекции по силата на този контракт...Такива дейности са планувани в параграф 5 от раздел I на глава пета от протокола към контракта СТАРТ. Те могат да бъдат подхванати в изключителни случаи и за цели, които не опонират на контракта. "

" Бихме желали да подчертаем, че ограниченията, които предприехме, са краткотрайни ", сподели съветското външно министерство.

В същото време съветското дипломатическо ведомство акцентира, че Москва е принудена да прибегне до сходни дейности " заради непрекъснатото предпочитание на Вашингтон индиректно да реализира рестартиране на инспекционната активност при условия, които не регистрират съществуващите действителности, основават едностранни преимущества за Съединените щати и в действителност лишават Руската федерация от правото да прави инспекции на американските територии ".

Както беше маркирано на от съветското Министерство на външните работи съобщи, че в този момент заради антируските наказания естественият въздушен трафик сред Русия и Съединени американски щати беше пресечен и въздушното пространство на редица страни беше затворено за съветски самолети, тъй че съветски инспекторски екипи не могат да доближат до входните пунктове на американска територия, допълват от дипломатическото ведомство. Също по този начин се акцентират визови усложнения за инспекторите и екипажите още веднъж поради глобите.Русия отбелязва и повишението на заболеваемостта от COVID-19 в Съединени американски щати

Организация на обединените нации приканва Русия и Съединени американски щати да разрешат всички въпроси по провеждането на инспекции по Договора за редуциране на стратегическите настъпателни въоръжения (СТАРТ). Това съобщи Стефан Дюжарик, формален представител на генералния секретар на международната организация.
 Медведев: Нека Съединени американски щати да тичат или да пълзят сами и да изискат договаряния
Медведев: Нека Съединени американски щати да тичат или да пълзят сами и да изискат договаряния

Сега времето за нови договаряния за нуклеарните оръжия със Съединени американски щати е най-неподходящото

В началото на 2021 година Русия и Съединени американски щати се (Договор за редуциране на стратегическите настъпателни оръжия) без каквито и да е било спомагателни условия, както предлага Москва. Това заяви заместник-министърът на външните работи на Русия Сергей Рябков, представен от РИА Новости.

Русия и Китай да стартират договаряния за надзор на нуклеарните оръжия , като сподели, че Москва по-специално има задължението да покаже отговорност след нахлуването си в Украйна, съобщи Франс прес.

В изказване американският водач повтори, че администрацията му е подготвена " експедитивно да договаря " за подмяна на контракта СТАРТ, ограничителен междуконтиненталните нуклеарни сили в Съединените щати и Русия, който би трябвало да изтече през 2026 година

Още в същия ден източник от съветското външно министерство изрази неразбиране в понеделник по отношение на предлагането на президента на Съединени американски щати Джо Байдън за договаряния за нова рамка за надзор на нуклеарните оръжия, която да размени контракта СТАРТ, когато изтече през 2026 година

" Това съществено изказване ли е или уебсайтът на Белия дом е бил хакнат? " сподели източник от съветското външно министерство пред Ройтерс. " Ако въпреки всичко това е съществено желание, с кого тъкмо имат намерение да го разискват? "
 Русия: Съединени американски щати би трябвало да изтеглят нуклеарното си оръжие от трети страни
Русия: Съединени американски щати би трябвало да изтеглят нуклеарното си оръжие от трети страни

Позиция на Кремъл
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР