Русия има готовност да преговаря за Украйна, но това може

...
Русия има готовност да преговаря за Украйна, но това може
Коментари Харесай

Лавров обяви при какви условия Русия ще преговаря за край на войната

Русия има подготвеност да договаря за Украйна, само че това може да се случи въз основата на действителностите на терен и ползите на личната си сигурност. Това декларира в изявление за ТАСС съветският външен министър Сергей Лавров.

“Нашата позиция остава в действие: ние сме подготвени да преговаряме, само че ще го създадем, като вземем поради действителностите, които се развиват на терен на фронта, наред с нашата позиция, която е добре известна на всички. Тя е обвързвана със запазване на нашата сигурност и попречване на всевъзможни опити за основаване на неприятелски, нацистки режим до нашата граница ”, съобщи министърът.

По думите му задачата на ръководството в Киев е да унищожи “всичко съветско в тези земи, които както в Крим, по този начин и в Новоросия, са били заселени от руснаци в продължение на епохи ”.

Лавров добави, че колкото повече Киев отсрочва диалозите с Москва, толкоз по-трудно ще бъде да се договаря по-късно.

Според него първата стъпка би трябвало да бъде анулацията на указа на украинския президент Володимир Зеленски, забраняващ разговора с Москва.

Преди дни външният министър още веднъж разяснява войната в Украйна. Тогава той съобщи, че Русия поддържа териториалната целокупност на Украйна “при изискванията ” на нейната Декларация за независимос от 1991 година, съгласно която “ще бъде необвързана страна и няма да влиза в никакви военни съюзи ”.

Той обаче акцентира, че териториалната целокупност на Украйна е “унищожена ” от режима, който пристигна на власт след революцията на Майдана през 2014 година, “чиито водачи оповестиха война на личния си народ. ”

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР