Русия и Украйна все още са съгласни да се срещнат

...
Русия и Украйна все още са съгласни да се срещнат
Коментари Харесай

Русия и Украйна все още са съгласни да се срещнат за преговори в Турция, според високопоставен турски представител

Русия и Украйна към момента са " съгласни " да се срещнат за договаряния в Турция макар насилията, осъществени неотдавна на терена, съобщи през днешния ден почитан турски представител, съобщи Агенция Франс Прес.

" Русия и Украйна са съгласни да проведат договаряния в Турция, само че остават надалеч от реализиране на единодушие за общ текст ", уточни пред публицисти турският представител, поискал анонимност.

Въпросът за Крим и Донбас остава сложен за решение, удостовери източникът, който не уточни съответна дата за възможна нова среща на турска територия сред двете враждуващи страни.

Последният кръг директни договаряния сред Русия и Украйна се организира на 29 март в Истанбул и той даде опция " да се дискутират най-чувствителните въпроси ", в това число " неутралитетът " на Украйна, акцентира турският представител.

Той посочи обаче някои компликации, появили се по отношение на " гаранциите за сигурност " от страна на страните, препоръчани като " гаранти " за неутралитета на Украйна на тези договаряния. " Необходимо им е да се дефинират тези гаранции за сигурност, тъй като някои от страните, (за които това се отнася), се безпокоят да се видят въвлечени директно в директна борба с Русия ", изясни турският представител.

Украинската делегация бе предложила към 10 страни, в това число петте непрекъснати членки на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, както и Италия, Германия, Израел и Турция, да бъдат " гаранти " за неутралитета на Украйна.

В дипломатически проект в рецесията сред Русия и Украйна не се вижда никакъв знак за прогрес след срещата в Истанбул.

След Истанбул " позитивната атмосфера, която се обрисуваше, за жалост бе помрачена " от събитията в Буча и Ирпин, сподели през вчерашния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу.

Източник:БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР