Русия и Украйна се обвиниха взаимно за нови нападения. Силите

...
Русия и Украйна се обвиниха взаимно за нови нападения. Силите
Коментари Харесай

Русия обвини Украйна за нови атаки с дронове срещу Москва

Русия и Украйна се упрекнаха взаимно за нови набези. Силите на Киев оповестиха за отблъснати офанзиви в региона на Авдеевка и Бахмут, до момента в който назначените от Москва управляващи в Донецка област настояват за украински обстрел с жертви и ранени.

Междувременно от Съединени американски щати оповестиха, че украинската контраатака против Русия напредва по-бавно. Володимир Зеленски също позволи, че обстановката на фронта се развива друго от предстоящото.

Освен това е разговарял с нидерландския министър председател в оставка, Марк Рюте, за нова военна помощ, в това число за възможни доставки на изтребители F-16. Украинският президент заяви и за нова среща на върха на Кримската платформа този месец.
С освобождението на Крим от окупация ще има нови стопански благоприятни условия, както и персонална сигурност за хората и чувство за същинска независимост, което липсва от 2014 година насам. Всичко това обаче не би трябвало да бъде нереално – всяка детайлност за деокупацията на Крим би трябвало да има ясно значение.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

По-рано Зеленски разяснява, че страната му ще се бори против Русия в Черно море, с цел да подсигурява придвижването на украинско зърно и други артикули във водния басейн.

Десетки кораби остават блокирани в региона на румънските градове Констанца и Тулча, в очакване да доближат река Дунав след зачестилите офанзиви против украински пристанища. Според платформата Marine Traffic придвижването на плавателни съдове в региона е интензивно през последната седмица, а измежду чакащите кораби има и български.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР