Русия и НАТО напълно прекратиха сътрудничеството си по гражданска и

...
Русия и НАТО напълно прекратиха сътрудничеството си по гражданска и
Коментари Харесай

Русия и НАТО напълно прекратиха сътрудничеството си, обяви Москва

Русия и НАТО изцяло прекратиха съдействието си по гражданска и военна линии. Това съобщи в изявление за РИА Новости съветският зам. вътрешен министър Александър Грушко. 
 Руски кораби дежурят в региона на ученията на НАТО в Черно море  Русия огласи подготвеност да отвърне на засиленото наличие на НАТО в Черно море
" НАТО самичък се отхвърли от позитивната стратегия в връзките с Русия. Тя не съществува и към този момент няма признаци, че в НАТО знаят по какъв начин да се излезе от този застой ", добави Грушко. 

Той назова неуместно решението на Алианса да приключи естествените работни контакти по военната линия и означи, че от връзките сред Русия и НАТО значително зависи сигурността в Европа. 

НАТО отиде прекомерно надалеч в борбата си с Русия, разяснява съветският зам.-министър. 

" Парадокс е, само че днешните връзки сред Русия и НАТО припомнят на " естественото " положение от времето, когато беше основан Алиансът - Студената война. Отново извадиха доктрината " Армел ": разговор и въздържане. Само че в тази формула в този момент има доста въздържане и малко разговор ", сподели той. 

Грушко добави, че военните разноски на страните в НАТО за предходната година са били над трилион $, което е 22 пъти повече от съветските разноски за защита, само че акцентира, че все пак Москва не счита да се надпреварва с Алианса.

„ Що се отнася до въоръжен спор с НАТО, всички здравомислещи се надяват, че подобен няма да се случи. Би било злополука за цялото човечество. Сигурен съм, че Вашингтон и Брюксел схващат това ", акцентира дипломатът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР