Русия и Китай ще се възползват от предложението на кандидата

...
Русия и Китай ще се възползват от предложението на кандидата
Коментари Харесай

Тръмп с нова линия на политическа война с Байдън - за климата

Русия и Китай ще се възползват от предлагането на претендента за президент на Съединени американски щати от Демократическата партия Джо Байдън да се върне към Парижкото съглашение за климата, съобщи президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи БГНЕС.
" Те оферират връщане към нечестното и унищожаващо работни места в страната Парижко съглашение за климата, което ще коства на нашата страна трилиони долари и ще ни сложи в доста неприятна конкурентна позиция в съпоставяне със света. Не е изненадващо, че Китай ще отиде надалеч напред с това неуместно съглашение. И Русия, и други страни ", сподели Тръмп, говорейки на конференция пред Белия дом.
Парижкото съглашение има за цел да предотврати до края на века повишение на температурата с повече от 2 градуса по Целзий. Следвайки научни данни, в този момент тази задача е непостижима: даже в случай че актуалните отговорности на подписалите го страни са изпълнени напълно, това значи стопляне от 3 до 4 градуса спрямо прединдустриалния интервал, което значи продължаващо размразяване на ледниците, наводнения на редица островни страни, рискови метеорологични събития и други Парижкото съглашение цели понижаване на излъчванията на парникови газове до 2030 година с към една трета.
84 страни към този момент оповестиха желанието си да показват национални проекти за битка с изменението на климата до 2020 година – измежду тях са Дания, Финландия, Франция, Германия, Исландия, Люксембург, Холандия, Португалия, Испания, Швеция и Обединеното кралство. Въпреки това, измежду повече от 80 страни, неприсъединили се към съглашението, са индустриални колоси като Китай, Индия, Русия и Япония, които са в челната петица във връзка с излъчванията на въглероден диоксид.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР