Русия и Китай се опитват да разклатят международния ред. Това

...
Русия и Китай се опитват да разклатят международния ред. Това
Коментари Харесай

Джон Кърби: Примирие в Украйна е неприемливо за нас. Русия и Китай искат да пренапишат правилата на играта в световен мащаб

Русия и Китай се пробват да разклатят интернационалния ред. Това съобщи координаторът по стратегически връзки към Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби в изявление за " Фокс нюз ".

Според него Китай и Русия „ са две страни, които се борят против този интернационален ред, учреден на правила, който Съединените щати и толкоз доста от нашите съдружници и сътрудници са построили след края на Втората международна война ”.

И добави: „ Те биха желали да пренапишат разпоредбите на играта в международен мащаб. “

Кърби сподели още, че Съединените щати ще наблюдават внимателно какво ще излезе от обявената среща между китайския президент Си Дзинпин и съветския президент Владимир Путин тази седмица в Русия.

„ Те ускоряват съдействието и връзките си сигурно в последно време “, сподели Кърби за двете суперсили.

Китай неотдавна предстви проект от 12 точки, предопределен да постави завършек на руско-украинската война. Кърби сподели на водещия Майк Емануел, че администрацията на Байдън остава съмнително настроена във връзка с желанията на Китай, когато става въпрос за тази война.

Кърби разгласи, че все още Съединени американски щати считат примирието в Украйна за недопустимо. Той акцентира, че Вашингтон също се опълчва на апелите за помирение в републиката след идната среща сред съветския президент Владимир Путин и китайския президент Си Дзинпин.

„ Защото примирието единствено ще ратифицира придобивките на Русия до през днешния ден и ще даде време на господин Путин да приготви нови хора и да възнамерява нова атака, когато му е комфортно “, изясни представителят на американските управляващи.

Кърби сподели, че се надява президентът на Китай да поддържа отворени „ линии за връзка “ с президента Джо Байдън и също по този начин да търси украинската страна на историята посредством полемики с президента Володимир Зеленски.

" Надяваме се, и сме го казвали и преди, че президентът Си ще се обади и ще беседва с президента Зеленски, тъй като имаме вяра, че китайците би трябвало да схванат украинската позиция ", сподели Кърби.

Източници: Politico, БНР, dariknews.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР