Русия и Китай представиха обновен проектодоговор, целящ да предотврати разполагането

...
Русия и Китай представиха обновен проектодоговор, целящ да предотврати разполагането
Коментари Харесай

Русия и Китай срещу оръжията в Космоса

Русия и Китай показаха освежен проектодоговор, целящ да предотврати разполагането на оръжия в галактическото пространство и използването или опасността с приложимост на мощ по отношение на галактически обекти. Това се споделя в декларация, призната през днешния ден от водачите на петте страни от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южноафриканската република), съобщи ТАСС.

"Отново заявяваме, че галактическото пространство би трябвало да е свободно за проучване и потребление с мирни цели от всички страни въз основа на правилото за тъждество съгласно нормите на интернационалното право ", се споделя в документа, признат на почналата през днешния ден среща на върха на БРИКС в китайския град Сямън.

Преговорите с оглед подписване на съглашения, предотвратяващи оръжейна конкуренция в космоса, са предпочитана задача на Конференцията на Организация на обединените нации по разоръжаването, акцентират ръководителите на страните от БРИКС.



Те предизвикват започването на съответна работа по въпроса, в това число въз основа на актуализирания проектодоговор, ориентиран против разполагането на оръжия в галактическото пространство.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР