Русия и Иран използват Украйна и Израел като бойни лаборатории“

...
Русия и Иран използват Украйна и Израел като бойни лаборатории“
Коментари Харесай

The Hill: Русия и Иран превръщат Израел и Украйна в бойни лаборатории

Русия и Иран употребяват Украйна и Израел като " бойни лаборатории “ за проучване на уязвимостта на западните военни сили, написа американският вестник, цитирайки специалисти от подкомисията по външни работи на Камарата на представителите на Съединени американски щати.

" Заедно Русия и Иран употребяват Украйна и Близкия Изток като бойни лаборатории, с цел да подобрят своите оръжия и да разработят способи за превъзмогване на отбраната на Съединени американски щати и техните съдружници. Иран получава уроци от Русия в комбинирани удари, както и познания за мощните и слабите страни на защитата на западните системи за противовъздушна и противоракетна защита “, споделят специалистите.

Отбелязва се, че офанзивата на Иран против Израел е " изненадващо сходна на тези, осъществени от Русия против Украйна “.

Според специалисти зависимостта на Русия от иранските оръжия за продължение на войната в Украйна е трансформирала салдото на силите сред страните, отслабвайки въздействието на Москва върху Техеран, като в подмяна Иран е спечелил повече власт.

" Едно от последните събития, които би трябвало да спрем, е увеличението на доставките на оръжия и муниции, което през днешния ден ще помогне на Русия да превземе Украйна, а на следващия ден може да помогне на Иран да надвие Израел “, споделя Габриел Нороня от Еврейския институт за национална сигурност на Америка.

Законодателите от подкомисията приканиха Камарата бързо да одобри пакета от разноски за защита, с цел да помогне на Украйна, Израел и страните от Индо-Тихоокенския район.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР