Русия гневно отхвърли международните призиви да плати за щетите от

...
Русия гневно отхвърли международните призиви да плати за щетите от
Коментари Харесай

Русия е гневна заради призива на ООН за репарации заради нахлуването в Украйна

Русия яростно отхвърли интернационалните апели да заплати за вредите от войната, които нанесе в Украйна.

Това идва, откакто Общото заседание на Организация на обединените нации одобри резолюция, съгласно която Русия би трябвало да понесе следствията от дейностите си, в това число заплащане на репарации.

Резолюциите на Общото заседание имат алегорична тежест, само че нямат силата да наложат спазването им.

Кремъл сподели, че ще работи, с цел да спре Запада да изземва интернационалните му запаси, с цел да заплати репарации.

Говорителят Дмитрий Песков упрекна Запада в опит да " официализира грабежа " и да наруши разпоредбите на частната благосъстоятелност и интернационалното право.

В резолюцията се споделя, че Русия " би трябвало да понесе правните последствия от всички свои интернационално противоправни дейности, в това число обезщетение за вредата, в това число всевъзможни вреди, породени от такива дейности ".

Той също по този начин предлага на държавите-членки, в съдействие с Украйна, да основат интернационален указател за записване на доказателства и искове против Русия.

Украинският президент Володимир Зеленски приветства резолюцията, като сподели, че репарациите, изплатени от Русия, към този момент са „ част от интернационалната правна действителност “.

Преди гласуването посланикът на Киев в Организация на обединените нации Сергий Кислица сподели пред събранието, че Русия е атакувала всичко - от заводи до жилищни здания и лечебни заведения по време на войната.

В допълнение към нуждата от финансиране за възобновяване на инфраструктурата, той сподели, че възобновяване " в никакъв случай няма да бъде цялостно без възприятие за правдивост за жертвите на съветската война ", добавяйки: " Време е да потърсим отговорност от Русия ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР